Belföld

Lopják az RTL Klubot?

A vezető román kábeszolgáltató sugároz, az RTL Klub perel. Itt a második bírság.

A román médiahatóság csütörtökön a második bírságot rótta ki az RCS-RDS kábelszolgáltatóra azóta, hogy a Magyar RTL Televízió Zrt. március huszadikán műsorai illetéktelen továbbjátszása miatt panaszt tett a kábeltársaság ellen.

Az RCS-RDS távközlési vállalat – a cég honlapján közzétett adatok szerint – piacvezető Romániában a műholdas és kábeles televíziós műsorszórók és internetszolgáltatók között, ugyanakkor fontos szereplő a vezetékes és mobil telefonszolgáltatások piacán. A Romániával szomszédos országokban, valamint Olaszországban és Spanyolországban is jelen lévő cégcsoport többségi tulajdonosa Teszári Zoltán nagyváradi üzletember.

Az RTL Klub televízió műsorainak az illetéktelen továbbjátszásáért megbüntetett RCS-RDS romániai kábeltelevíziós társaság azt állítja, hogy 2014-ig érvényes szerződése van az RTL Klubbal a műsoroknak a magyarországi és határon túli magyar lakta területeken való közvetítésére.

A romániai kábeltársaság a Mediafax hírügynökségnek eljuttatott közleményében kijelenti: 2009. szeptember 29. óta olyan egyszerűsített szerződéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy 2011. január elseje és 2014 december harmincegyedike között közvetítse az RTL Klub műsorait Magyarországon, és a Magyarországgal szomszédos országok magyar lakta területein.

“Továbbra is közvetítjük az RTL Klub műsorait a hálózatainkban annak a szerződésnek az alapján, amelyet ugyanúgy lehet felbontani, ahogy azt megkötöttük: a felek egyetértésével” – áll a romániai kábeltársaság közleményében.

A társaság rosszhiszeműséget sejt az RTL Klub televíziónak a román Országos Audiovizuális Tanácshoz (CNA) benyújtott panasza mögött. “A rosszindulatú panasz a felek közötti szerződés megsértését jelenti, és biztosak vagyunk benne, hogy a nézők nem értékelik az efféle gyakorlatot” – írja az RCS-RDS.

A kábelszolgáltató  – mint a közleményből kiderül – álláspontját közölte a román médiahatósággal is, a CNA  azonban azt javasolta, hogy bíróságon próbálja tisztázni az RTL Klubbal kötött szerződéssel kapcsolatos nézetkülönbségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik