Poszt ITT

BL: a döntőbe jutás a tét

Kedd és szerda este el fog dőlni, hogy mely két csapat játssza az idei Bajnokok Ligája kiírás döntőjét. Lehet hogy a Chelsea és a Manchester között dől el ennek a trófeának is a sorsa? A Liverpool és a Milan azon lesz, hogy ezt megakadályozzák.





Sir Alex Ferguson és Jose Mourinho együttese az FA Kupa döntőjében már biztosan találkozik, és ha sikerül megőrizniük a hazai pályán szerzett egygólos előnyüket, akkor május 23-án Athénban is összefutnak.

A továbbjutás azonban korántsem borítékolható, hiszen a Liverpool saját, híresen lelkes szurkolótábora előtt könnyedén ledolgozhatja a Stamford Bridge-en született 1-0-át. Steven Gerrardék a hétvégén rápihentek a rangadóra, és legjobb összeállításukban futhatnak ki az Anfield Road gyepére. A másik oldalon viszont kidőlt a védelem egyik legbiztosabb pontja, Ricardo Carvalho. A német válogatott Michael Ballack pedig bokaműtétje miatt nem léphet pályára.

A Manchester-Milan elődöntő első meccse az idei kiírás, és talán az elmúlt évek egyik legszórakoztatóbb BL-meccsét hozta. A 3-2-es végeredményt igazán egyik csapatnak sem kedvez, a manchesterieket segítheti, hogy a hétvégén óriási lépést tettek az angol bajnoki cím felé. A rendkívülien tapasztalt, számos csatát megért „Milant”, és az odavágón két parádés gólt szerző Kakát azonban semmiképpen sem szabad lebecsülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik