Élet-Stílus

Premier League: duplán nyert a Manchester United

A Manchester United öt pontra növelte előnyét az angol Premier League élén, miután 0-2-ről felállva nyert az Everton otthonában, miközben a Chelsea hazai pályán döntetlent játszott a Bolton ellen.

A Manchester United emlékezetes, drámai csatát hozó mérkőzésen győzte le az Everton együttesét és tett nagy lépést a bajnoki címe felé. Ami azt illeti: nem játszott jól Sir Alex Ferguson legénysége, fáradtnak, tompának tűntek a manchesteri játékosok, ezzel szemben az Everton bátran és motiváltan futballozott. A 12. percben Alan Stubbs megpattanó szabadrúgás

Kapcsolódó linkek:

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

góljával meg is szerezte a vezetést a hazai csapat, majd egy pazar lövéssel Manuel Fernandes meg is duplázta az előnyt a második félidő elején. A padlóra került MU-t furcsa mód az Everton állította talpra.

A fiatal Iain Turner kapus éppen John O’Shea elé paskolta a labdát (védő aztán közelről a hálóba lőtt), majd az egykori manchesteri játékos, Phil Neville egy öngóllal ki is egyenlített. Ekkor már a padon kezdő Cristiano Ronaldo is a pályán volt, bár nem ő, hanem Wayne Rooney szerezte meg a vezetést a “vörös ördögöknek”, kihasználva egy újabb nagy védelmi hibát, majd a csereként beállt, első Premier League-mérkőzését játszó Chris Eagles is eredményes volt.


Premier League: duplán nyert a Manchester United 1

Drámai csatában nyert a Manchester United (BBC)



Nem hiába ünnepelt a végén Manchester United, hiszen ezzel a győzelemmel duplán nyert, mivel a nagy rivális Chelsea csak döntetlenre volt képes a Bolton ellen. A Wanderers Lubomir Michalik révén szerzett vezetést a Stamford Bridge-n, ám a Chelsea a szünetig fordított. Előbb Salomon Kalou fejelt góltérően, majd 12 perccel később is ő veszélyeztetett: a felsőlécet és Jussi Jaaskelainent is érintette a labda, végül a kapusról hálóba pattant. A Chelsea-hívek azonban csak az 54. percig örülhettek, ekkor Kevin Davies közeli fejesével egyenlített a Bolton – és mivel sikeresen meg is őrizte a 2-2-öt, óriási szívességet tett a MU-nak. Tovább tetézi a bajt Londonban, hogy Ricardo Carvalho térdsérülést szenvedett, és emiatt ki kell hagynia a Liverpool elleni keddi BL-elődöntőt.

A Liverpool együttese vereséggel hangolt a nemzetközi kupatalálkozóra: Rafa Benítez felforgatott – mások mellett Steven Gerrardot is nélkülöző – legénysége 2-1-re kapott ki a Portsmouth vendégeként. Ezzel pedig esélyt teremtett az Arsenalnak a felzárkózáshoz: a londoniak vasárnap a Fulhamet fogadják, és ha győznek, egy pontra megközelítik a jelenleg harmadik helyen tanyázó ‘Poolt. Az élvonalból már kiesett Watford szombaton egy öngóllal kapott ki a Sheffield United otthonában. A vendégeknél Priskin Tamást az 54. percben lecserélték.

Premier League, 36. forduló:
Chelsea-Bolton Wanderers 2-2 (2-1)
Gól:
Kalou (22.), Jaaskelainen (34., öngól), ill. Michalik (19.), Davies (54.)

Everton-Manchester United 2-4 (1-0)
Gól:
Stubbs (12.), Fernandes (50.), ill. O’Shea (61.), P. Neville (68., öngól), Rooney (79.), Eagles (93.)

Portsmouth-Liverpool 2-1 (2-0)
Gól:
Mwaruwari (27.), Kranjcar (32.), ill. Hyypia (59.)

Blackburn-Charlton 4-1 (0-0)
Gól:
Roberts (60.), Hreidarsson (78., öngól), Veijeany (80.), Derbyshire (83.), ill. D. Bent (71.)
Kiállítva: Thatcher (63., Charlton)

Manchester City-Aston Villa 0-2 (0-1)
Gól:
Carew (24.), Maloney (75.)

Middlesbrough-Tottenham 2-3 (0-1)
Gól:
Viduka (66.), Pogatetz (89.), ill. Keane (12., 83.), Berbatov (47.)

Sheffield United-Watford 1-0 (1-0)
Gól:
Powell (43., öngól)

Wigan Athletic-West Ham United 0-3 (0-1)
Gól:
Boa Morte (29.), Benayoun (57.), Harewood (85.)

Vasárnapi program:
Arsenal-Fulham, 17:00

Hétfői program:
Reading-Newcastle United, 21:00

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik