Otthon

Látványosan elszálltak az ingatlanárak egy borsodi faluban

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Az elmúlt évekhez képest többszörös áron árulják az ingatlanokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkeresztúron, írja a hvg.hu.

A lap körbenézett a település hirdetései között, a legjellemzőbb, hogy egyszerű Kádár-kockákat árulnak az 1100 fős faluban 35-40 millió forintért. Ezek 70-80 négyzetméteresek, az állapotuk pedig átlagosnak, vagy valamivel az alattinak mondhatók. Ez körülbelül háromszor akkora összeg, mint amennyiért a környező településeken hozzá lehet jutni hasonló ingatlanokhoz.

A jelenség mögött az áll, hogy az elmúlt években egyre több embert kezdett vonzani a csodarabbi, Reb Steiner Saje sírja. A településre érkező zarándokoknak van pénze, a helyieknek pedig ingatlanjuk, amiből pénzt akarnak csinálni, foglalta össze a hvg.hu forrása.

A községben már 60-70 házat értékesítettek a lakók, akik a szomszéd faluban, Bodrogkisfaludon, vagy például Tokajban vettek lakóingatlant. Ahhoz képest, hogy mindössze 400 ház van a településen, akkor ez nagyon nagy szám, a falu úgymond őslakos része tűnik el, ennek viszont sokan nem örülnek. A helyiek arról beszéltek a lapnak, hogy a főutcán már nincs is olyan ház, amiben laknak, mindegyik vendéglátóhelyként, vagy szállásként funkcionál a zarándokok számára.

Az áprilisi zarándoklaton nem ritka a több tízezres tömeg sem a településen, ami nem ritkán káoszt okoz. Idén például forgalomkorlátozás vezettek be, mert a falu nem bírt el akkora járműmennyiséget, ami oda tartott.

Kapcsolódó
Egyre nagyobb összeg alkudható le az ingatlanok árából
Az erős évkezdet után tavasszal fordult a kocka és nyáron még tovább erősödött a vevők piaci pozíciója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik