Otthon

Ilyen az élet a városban, ahol mindenki ugyanabban az épületben lakik

Gillfoto / Wikimedia Commons
Gillfoto / Wikimedia Commons

Egy fedél alatt fekvő város.

Ezt a becenevet viseli az alaszkai Whittier, és nem érdemtelenül: a település majdnem összes lakója ugyanabban az épületben él. A Begich Towers otthont ad egy iskolának, egy postának, egy klinikának, egy rendőrségnek, egy bevásárlóközpontnak és egy templomnak is, írja a Mirror.

A város csak hajóval érhető el egy csatornán át, ugyanakkor az este 10 és reggel 5 között le van zárva, így ilyenkor senki nem tudja elhagyni azt.

A TikTokon egy felhasználó hívta fel a figyelmet a 14 szintes épületbe tömörülő városra, a videót pedig észrevette egy másik user, aki ténylegesen ott lakik és bővebben is tudott róla mesélni, milyen érzés Whittier-t otthonnak nevezni.

A Messy.nessy névre hallgató felhasználó arról számolt be, jelenleg is az épületben él. Erről annyit érdemes tudni szerinte, hogy a hidegháborúban katonákat szállásoltak el itt. Mint mondta, egész évben 318 ember lakik az ingatlanban.

A videóit mostanáig több mint 15 millióan tekintették meg és a szám folyamatosan nő.

@messy.nessyReply to @esmearrazola♬ original sound – jenessa

Kérdésre válaszolva a nő azt mondta, azt szereti a legjobban a helyben, hogy csak egy órányira van Alaszka legnagyobb városától, Anchorage-tól. Ő hét éve lakik egyébként itt.

Elárulta azt is, igazából két épület van a városban, de a másikban csak a lakosság 5 százaléka lakik. A településen nincs megvásárolható földterület sem, de a már meglévő két ingatlanban lehet lakásokat venni.

Az itt élők dolgozhatnak az iskolában, a klinikán, a csatornán, de a városnak is vannak még pozíciói. Egyesek viszont naponta Anchorage-ba járnak, ott van munkájuk.

@messy.nessyReply to @spazzondem sorry our house is kinda messy ##whittier ##alaska

♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Azt is megemlítette, itt szinte mindenki mindenkinek a barátja, de

nem igazán randizik senki, hiszen együtt nőttünk fel, és ez kicsit furcsa lenne.

A hozzászólók imádták a nő beszámolóját és folytatást követelnek.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik