Otthon

Négy trendi fürdőszobaszín a felújításhoz

Getty Images
Getty Images

A fürdőszobában is ugyanúgy játszhatunk a színekkel felújításkor, mint a lakás többi pontján. Mivel a koronavírus-járvány miatt rengetegen gondolkoznak a renoválásban, egy amerikai fürdőszobaszalon a Google keresési adatai alapján elemezte ki, mely színek lesznek a legkeresettebbek az évben, írja a House Beautiful.

Burgundi

A burgundi – egy gyönyörű borvörös árnyalat – biztosan feldobja a fürdőszobát. Az elemzések csak ebben az évben 300 százalékos keresési növekedést állapítottak meg erre a színre.

Sok esetben elég egy lehengerlő árnyalat ahhoz, hogy hangulatosabbá tegyük a fürdőszobát különösen, ha kicsi a hely. A burgundit akár egy szőnyeggel, törölközővel, cseréppel vagy egyéb kiegészítővel is becsempészhetjük a fürdőbe.

Zöldek

A menta és a klasszikus zöld árnyalatok szárnyalnak. Ezekhez az árnyalatokhoz gyakran társítjuk az egészséget, a jólétet és a természetközeliséget.

A zöld jól illeszkedik a fa tónusaihoz, a fehérhez és a halvány színekhez, vagy a sötétebb tónusokhoz is, például a fekete bútorokhoz, ha egy kicsit merészebbek vagyunk. Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módszer a zöld beépítéséhez, ha növényeket teszünk a fürdőszobába. Nem csak nézni kellemes őket, hanem jobb oxigénellátottságot is biztosítanak.

Getty Images

Fekete

Próbára tehetjük a merészségünket egy fekete fürdőszobával. Akár szabadon álló fekete kádat teszünk be, akár fekete fali csempe mellett döntünk, a sötét árnyalat időtlen és elegáns és tökéletesen passzol a kortárs dizájnhoz.

A fekete erőteljes szín, és még jobban érvényesül ha réz és egyéb kiegészítő elemekkel tesszük teljessé a tématikát.

Citrom, korall és cser

Vigyünk egy csipetnyi tavaszt a fürdőszobába úgy, hogy a citrom, a korall és a barna hangulatjavító árnyalataival dekoráljuk. Akár városi lakásunk van, akár egy vidéki házunk, ezek a kellemes árnyalatok nem válnak unalmassá.

Akár egy nagy sárga felülettel uralt fürdőről legyen szó, akár csak egy citrom- vagy koralltörülközővel dobjuk fel azt, az élénk színek csodákat tudnak tenni a hangulatunkkal.

Kapcsolódó
Érthetetlen szoba tűnt fel egy ingatlanhirdetésben
Amerikai konyháról már hallottunk, amerikai fürdőszobáról eddig még nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik