Otthon

Egy orvos pontot tett a vita végére, hogy zokniban vagy anélkül kellene aludni

Az extrém hideg miatt sokan a megszokottnál több réteggel takaróznak éjjelente, hogy alvás közben se fázzanak. Az éjszakai zokniviselet viszont egy olyan téma, amiért valaki vagy odavan, vagy teljesen ellenzi.

A Mirror szerint egy brit orvos most tudományos alapokra helyezte a vitát és kijelentette: aki zokniban alszik, vélhetően hamarabb tud álomba szenderülni.

Jess Andrade a TikTokra töltött fel egy videót a témában, amit néhány nap alatt több mint 17 millióan néztek meg.

A felvételen arról beszélt,

beszéljünk azokról az emberekről, akik zoknit viselnek az ágyban. Ezzel melegen tartják a lábfejüket, a kitáguló erek pedig lehűtik a testet. Az alacsonyabb testhőmérséklet azt az üzenetet továbbítja az agynak, hogy ideje aludni. Tehát aki zokni visel, vélhetően hamarabb el is alszik.

Természetesen azonnal kommentáradat zúdult a videó alá. Egyesek szerint őrültség, amiről az orvos beszél, mások pedig alátámasztották saját tapasztalataik alapján az érvelését.

Jess Andrade azt is tanácsolja, tíz órával lefekvés előtt már ne fogyasszunk koffein tartalmú italt, három órával előtte ne együnk és ne fogyasszunk alkoholt, egy órával előtte pedig már ne bámuljunk semmilyen képernyőt.

Az orvos videóját ide kattintva tudja megnézni a TikTokon.

Kapcsolódó
Látványos szobanövények, amik alig igényelnek fényt
Ha épp valamelyik szoba sötétebb sarkába keresel növényt, mutatunk pár ötletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik