Otthon

Serena Williams megmutatta a világnak új luxusotthonát

William WEST / AFP
William WEST / AFP

Amikor Serena Williams Miamitól északra megvásárolta vízparti otthonát, új útra lépett: több mint 20 év elteltével a teniszcsillag elhagyta otthonát, amelyet nővérével, teniszbajnok társával, Venusszal osztott meg.

Miközben már az új otthonában töltötte ideje egy részét, rájött, hogy ez valójában egy érzelmi mérföldkő is a életében.

Életemben először költöztem el a Venustól, ezért azt akartam, hogy jelentőségteljes legyen

– mondta a sportoló az Architectural Digestnek.

A 1350 négyzetméteres, spanyol-mediterrán stílusú kastély teljes átalakításához és korszerűsítéséhez Serena egy tervezőcéget bízott meg. Most, négy évvel később, feltárta a lenyűgöző végeredményt.

Stílusát tekintve a luxusingatlan letisztult és modern, a belső tereket pedig részben olyan szállodák inspirálták, amelyeket Serena a világ körüli utazásai során meglátogatott. Tökéletesen alkalmas a kényelmes karanténéletre, a ház saját tornateremmel, szaunával, borospincével, feszített víztükrű medencével, és karaoke szobával is rendelkezik.

Williams számára a konyha különösen fontos volt, hisz ő a család kinevezett szakácsa. De a ház legkedveltebb része a művészeti tér, amelyet eredetileg az előcsarnokban és a nappaliban építettek. A 28 méteres, a padlótól a mennyezetig érő ablakokkal és a nagy fehér falfelületekkel tökéletes bemutatóterem Serena személyes kollekciójának művészi alkotásait tartalmazza.

Méltó helyet szerettem volna nekik. Lehet, hogy néhány ember a hivatalos nappaliját használja, de mi nem. Ezért létrehoztunk egy teret, ami együtt élhet a művészettel. Ez adja meg az egyensúlyt az otthon többi részével

– magyarázta.

Érdekes mód egyetlen fontos dolog nincs a birtokon, az pedig a teniszpálya.

El akartam választani az otthont a munkától. Szeretek otthon lenni. Amikor dolgozunk, soha nem jut időnk a kikapcsolódásra. Szóval nekem jó, ha nyugodtan ülök és nem csinálok semmit

– zárta szavait.

Serena Williams otthonáról ide kattintva talál fotókat.

Kapcsolódó
Jon Bon Jovi hatmilliárd forintért hirdette meg luxusbirtokát
Van benne minden, ami a luxus szóról eszébe jut az embernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik