Otthon

Ezek lehetnek 2021-ben a legtrendibb szobanövények

Pixabay
Pixabay
A Google keresési listájának alapján mindenképpen.

Manapság egyre többen díszítjük fel otthonunkat szobanövényekkel. Hála a trendnek, népszerűek lettek a cserepes növények, melyek kellemes hangulatot teremtenek otthonunkban.

A Google keresési listájának alapján 2020 legkedveltebb növényei között megtaláljuk a narancspöttyös páfrányt, a karéjos kaktuszt, de a fügekaktuszt vagy más néven nyuszifül kaktuszt is. Várhatóan ezek a szobanövények tarolnak majd 2021-ben, írta a House Beatiful.

Ezek is szobanövények
5 trópusi szobanövény, amitől ősszel is nyár lesz az otthonunkban
Ha nem szeretnénk elbúcsúzni még a nyártól, akkor szerezzük be ezeket a csodás növényeket.

Íme 2021 várhatóan legnépszerűbb öt szobanövénye

1. Karéjos kaktusz

Az angolul halcsont kaktusznak is nevezett növény egyszerre egyedi és érdekes. A mexikói esőerdőkből származó növény híres hosszú, lapos száráról, ami úgy néz ki, mint a halcsont. Jól mutatnak levelei és krémszínű virágai is. Könnyen kezelhető, igénytelen növény.

2. Fügekaktusz, vicces nevén nyuszifül kaktusz

Szintén népszerű lett idén, és várhatóan jövőre is kedvelt lesz a nyuszifül kaktusz. Nevét az alakjáról kapta, ami nagyon hasonlít a nyuszi fülére. Közkedvelt dísznövény, leginkább igénytelensége miatt.

3. Blue Star narancspöttyös páfrány

Ez a szokatlan kinézetű páfrány imádja a párát és a nedvességet, ezért tökéletes dísze lehet egy világos fürdőszobának.

4. Vesszőkaktusz

Az őserdőkből származó haszonnövény nálunk dísznövényként terjedt el. Az egyedülálló kaktusz szára összességében olyan, mint egy bozontos haj, kaktuszra egyáltalán nem hasonlít. Megfelelő körülmények között tartva gyakran virágzik, és apró fagyöngyszerű bogyókat hoz.

5. Bársony calathea

A Közép és Dél-Amerika esőerdőiből származó növény minden lakás díszére válik. Szereti a fényt, a meleget és a párát. Bársonyzöldes-bíborlilás színe vonzza a szemet. Rendszeres öntözés mellett pompázik.

Nagy túlélők
5 gyönyörű szobanövény, amivel nem kell törődni
Attól, mert rosszak a fényviszonyok a lakásban, még nem feltétlen kell lemondani a szobanövényekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik