Otthon

A virágcserép, ami három hétig öntözi a virágot

Mostantól senkinek nem kell azon gondolkoznia, hogy mi lesz a szobanövényeivel, amíg nyaral, ugyanis feltalálták a virágcserepet, ami akár három hétig is képes öntözni a benne elültetett virágot, írja a House Beautiful.

A hiánypótló virágtartót a barcelonai székhelyű Nima nevű cég álmodta meg, miután a tulajdonosok belefáradtak, hogy állandóan elpusztulnak a növényeik.

A cserép két részből tevődik össze: a fenti rekeszben van maga a növény és egy szűrő, alatta pedig a víztartály. Utóbbi két nyílással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a levegő beáramlását a növény gyökerei köré, megakadályozva ezzel a penészesedést.

A találmány lényege, hogy a szűrőhöz rögzített szálak a víztartályba merülnek, és elegendő vizet szívnak fel ahhoz, hogy a virág ne hervadjon el, amíg távol vagyunk otthonról.

Ráadásul a designra is odafigyeltek a cégnél, hiszen a virágcserép több színben és méretben is elérhető. További információkat ide kattintva olvashatsz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carmen is a pot with a plant which has watering autonomy of up to 3 weeks, thanks to the Watair™ irrigation system and the monthly gardening service. – Carmen es una maceta con planta con una autonomía de riego de hasta 3 semanas gracias al sistema de riego Watair™ y al servicio de jardinería mensual. – Carmen, vase no.1 Hand made in La Bisbal d’Empordà. (Girona, Spain). 28 x 28 x 45 cm 📸 @leocroma #nimabarcelona #ceramicadelabisbal #carmenplantpot #watairtech #calatheatriostar #interiordesign #carmenvase1 #designfrombarcelona #ceramicadelabisbal #1000vases #meetmyproject #ceramics #terracotta #terracottapots #hechoamano #architecturalpottery #functionalceramics #yearindesign2018 #indoorplantsdecor #arco2019

NIMA Barcelona (@wearenima) által megosztott bejegyzés, Febr 20., 2019, időpont: 9:51 (PST időzóna szerint)

Hódítanak a farmernadrágba bújtatott virágcserepek
Kreatív megoldások egész sora kínálja magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik