Otthon

Fényárban úszik a világ egyik legszebb kaktuszkertje

Több mint egymillió izzó fénylik 300 kaktusz- és sivatagi növényfajon.

Az Ethel M Csokoládégyár minden évszakban bámulatos dél-nevadai kaktuszkertje a karácsony közeledtével díszkivilágításba öltözött, ám a koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági szabályok között működik, írta a lasvegassun.com.

A háromhektáros kaktuszkertben immár 27. alkalommal szerelik fel színes izzók sokaságát, melyeket ingyenesen tekinthet meg a közönség. Az idei látványosság megtekintésére online lehet belépőt rendelni, mivel a járványügyi szigorítások miatt egyszerre csupán 240 látogató tartózkodhat a területen.

Ami rossz hír a többségében Amerikából érkező kíváncsiskodóknak: a január közepéig tartó kivilágított kaktuszkertbe erre a szezonra minden jegy elkelt, ezért már csak 2021-re van lehetőség az ingyenes belépőjegy megszerzésére.

A fényshow az 1990-es években kezdődött mindössze egy kivilágított és feldíszített kaktusszal, majd a program ünnepi hagyománnyá nőtte ki magát. Most több mint egymillió izzó fénylik 300 kaktusz- és sivatagi növényfajon.

Azon túl, hogy a csokoládégyárnak természetesen jó üzlet a program – hiszen termékeiket itt is árusítják -, jótékonysági akciót is szerveztek. A kaktuszkert látogatói konzervadományokat vihetnek a kert gyűjtőhelyére, melyeket karácsonyra rászoruló emberek között osztanak szét.

Fotók: Facebook/Ethel M Chocolates

Ez a növény lehet a sziklakert új sztárja
Színei változatosak: zöld, bordó, ciklámen és rózsaszín árnyalatokban ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik