Otthon

Ez a növény lehet a sziklakert új sztárja

Színei változatosak: zöld, bordó, ciklámen és rózsaszín árnyalatokban ismert.

Gyönyörű díszei a a virágoskerteknek a sziklakertek, melyek egyre több portán csinosítják a környezetet. Elnevezéséből adódóan a sziklák nélkülözhetetlen részei ennek a területnek, a közéjük ültetett növények pedig meghatározzák szépségét.

Sziklakerti növényekből nincs hiány: pozsgások, kövirózsák, kaktuszfélék, sziklakerti évelők – pázsitszegfű, pipitér, lángvirág, japán harangláb, csenkesz, napvirág, rózsakankalin, kövirózsa, tisztesfű, levendula, hogy csak néhányat említsünk -, ám a kertész szakemberek szerint immár a díszkáposzta is a sziklakert egyik ékessége lehet.

Ez a növény nem a virágaitól gyönyörű: szépségét levelei adják, melyek alakjukat tekintve lehetnek fodrosak, simák, vagy cakkosak, és nagyon jól illeszkednek a sziklakert többi gyönyörű virága közé.

A díszkáposztát a hagyományos kerti káposztából nemesítették, és bár egész nyáron, de leginkább a nyár végétől biztosít látványt a sziklakertben.

Különös jellemzője, hogy őszi és az enyhébb, tél eleji időszakban is pompázik, amikor viszonylag kevés olyan növény közül tudunk válogatni, melyek színeket csempészhetnek a sziklakertbe.

Színei változatosak: zöld, bordó, ciklámen és rózsaszín árnyalatokban ismert, és az első fagyokig folyamatosan megtartja színes leveleit.

Kiemelt kép: oazis.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik