Otthon

Ilyen űrhajóházból alig 100 készült a világon

Az egyik utolsó, még ép példányát most eladják.

Az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején alig 100, népszerű nevén „űrhajóház” épült Matti Suuronen finn építész tervei alapján. A Futuro nevű, repülő csészealjra emlékeztető kreáció az egész világot elbűvölte, 50 országban engedélyezték telepítését, írta a Designboom.

A házakat az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Belgiumban gyártották és hamarosan a földkerekség több kietlen táján állították fel azokat. Az első Futuro-házat Finnországban, a Puulavesi-tó közelében helyezték el, de látványa nem aratott osztatlan sikert.

Az új-zélandi UFO-szerű lakásokból az utolsó ép példányt most árverésre bocsájtották. 2020. december 5-ig lehet vételi ajánlatot tenni a kabinra.

Álomház magasodik az erdei patak partján
A víz csobogása és a madárcsicsergés nyugalmat ad a léleknek.

A Christchurchben pihenő űrhajóházat eddig két alkalommal láthatta a nagyközönség: a Christchurch Botanikus Kertben és a Katedrális téren ismerkedhettek meg az építménnyel az érdeklődők.

Az eladó ház üvegszállal megerősített poliészterből készült, sérülésmentes. Nincs berendezve, abban csupán néhány szék, egy asztal és ágy található.

Jelenlegi tulajdonosának a nagymamája élt ebben 15 éven át, de már egy ideje múzeumi darabként őrzik.

Az értékesítéssel megbízott cég vállalja a vevő által megjelölt helyszínre szállítást, és az eladás után bármikor szakmai tanácsokat ad a ház korszerűsítésére, felújítására, az esetleg keletkező hibák kijavítására.

Az űrhajóházról további fotók IDE KATTINTVA találhatók.

Kiemelt kép: Futoro

Tessék belépni! Ilyen egy romantikával fűszerezett bohém álomház
Egy mesébe illő helyszín, nem csak szerelmeseknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik