Otthon

Ez a legnépszerűbb szobanövény az Instagramon

A koronavírus-járvány miatti korlátozások azt hozták magával, hogy világszerte egyre többen vásárolnak otthonukba növényeket, és ez a tendencia valószínűleg egy jó darabig még tartani fog.

A szobanövények kiválasztása ugyanakkor nem mindig a legegyszerűbb feladat, de napjainkban már könnyen inspirációt meríthetünk az internetről, többek között az Instagramról, ahol rengetegen posztolnak fotót az otthoni zöld környezetükről.

Ha valaki minden áron szeretné követni a trendeket, akkor most van egy jó hírünk: a HomeHow című brit szaklap vette a fáradtságot, és megnézte, hogy melyik a legnépszerűbb szobanövény ezekben a napokban az Instagram felületén a hashtagek alapján.

Az eredmény némileg meglepő, ugyanis a legtöbben a kaktuszukról posztolnak a közösségi oldalon. Szám szerint eddig 24 millió bejegyzés van az Instagramon a kaktuszokról, és ez a szám folyamatosan növekszik.

A második helyen a viaszvirág szerepel a népszerűségi rangsorban több mint kétmillió hashtaggel, a dobogó legalsó fokára pedig a könnyezőpálma fért még oda, amiről eddig 1.65 millió poszt született.

Így készítsük fel szobanövényeinket a télre
Azt hihetnénk, hogy mivel a szobanövények a lakásban élnek, egyáltalán nem érzékelik az évszakokat, de ez nem teljesen igaz.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik