Otthon

50 belvárosi üzletet nyit az Ikea világszerte

Rekordszámú új üzlet megnyitását tervezi az Ikea még úgy is, hogy a koronavírus-járvány miatt egyre többen vásárolnak inkább online, írja a BBC.

A cikk szerint a svéd bútorgyártó újabb 50-nel bővíti a már működő boltjainkat a számát.

Újdonság, hogy az anyavállalat Ingka hivatalos tájékoztatása szerint az üzletek 40 európai, orosz, észak-amerikai, ázsiai és óceániai nagyvárosban nyílnak majd meg, de nem kívül eső iparterületeken, hanem frekventáltabb belvárosi részeken. Ezzel gyakorlatilag a cég új portfóliót nyit.

Jon Abrahamsson Ring, az Ikea új brandigazgatója a Financial Times című lapnak adott korábbi interjújában a koncepcióval kapcsolatban arról beszélt, szeretnék minél könnyebben elérhetővé tenni üzleteiket a városlakók számára. A jövőben a nagyobb méretű üzletek megtartása mellett olyan helyeken szeretnének nyitni, ami nincs messze az emberek munkahelyétől és otthonától.

Az Ikea jelenleg 52 országban 420 üzlettel van jelen. Bár ennél több részletet nem árultak el az új elképzelésről, várhatóan kis tervezőstúdiókkal és bútorkölcsönzéssel is várják majd a vásárlóikat a kisebb méretű boltokban.

Az Ikea forgalma jelentősen megnőtt az utóbbi hónapokban, mert az emberek a korlátozásokat követően elkezdtek többet foglalkozni a lakásfelújításokkal.

Ez most az 5 legfelkapottabb fürdőszoba trend az Instagramon
A szabadon álló kádak vezetik a listát.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik