Otthon

Egyetlen város van a világon, ahol gyorsabban drágulnak az ingatlanok, mint Budapesten

A Knight Frank ingatlan-tanácsadócég kedden közölte Global Residential Cities névre hallgató listáját, melyen a világ nagyvárosait rangsorolták az ingatlanárak növekedése alapján 2020 első negyedéves adatai szerint, írja a Mansion Global.

A lista élén 2019 utolsó negyedévét követően megőrizte helyét a Fülöp-szigeteki Manila, ahol 22 százalékkal lettek drágábban az ingatlanok három hónap alatt.

Budapest holtversenyben második helyen zárt a törökországi Izmir mögött, mindkét városban 16.3 százalékkal emelkedtek a lakásárak az év kezdete óta.

Őket követi a szintén törökországi Ankara és a horvátországi Zágráb: előbbi városban 14.8 százalékos, utóbbiban 14.7 százalékos emelkedést regisztrált a cég az ingatlanpiacon.

A Knight Frank összesen 150 világvárost vett górcső alá, a települések 85 százalékában az első negyedévben drágultak a lakásárak, az átlagos növekedés pedig 4.3 százalék volt.

A jelentésben hozzáteszik, Ázsiában az első negyedévben már kicsúcsosodott a koronavírus-járvány, de Európában, Észak- és Dél-Amerikában még csak akkor kezdett el felgyorsulni a fertőzés terjedése. Emiatt az elkövetkező 6-12 hónapban jelentős átrendeződést várnak a listán.

Havi 17 millió forintért kibérelhető Ashton Kutcher és Mila Kunis luxusbirodalma
De aki gondolja, 4.5 milliárdért meg is vásárolhatja.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik