A koronavírus járvány kirobbanása óta sok üzletben hiánycikk az élesztő, ám az önkéntesen vállalt otthonlét idején próbálkozhatunk újítással. Az élesztő nélküli kenyér is nagyon finom és ami a legjobb benne, hogy gyorsan elkészül.
Ha szeretnénk – és ha van otthon -, tehetünk bele olajbogyót, aszalt paradicsomot, de akár hagymát is, bár ezek nélkül is nagyon finom.
Sikari Éva receptjét a Bidista oldalán találtuk.
Hozzávalók
0,5 kg liszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 natúr joghurt, 2 deciliter víz.
Elkészítése
A hozzávalókat összekeverjük, de nem kell nagyon kidolgozni a tésztát. Ragacsos tészta lesz, de ettől ne ijedjünk meg.
180 fokos előmelegített sütőben – alsó-felső sütéssel – 50 percen át sütjük, úgy, hogy 40 percig a jénai teteje is rajta legyen. A tészta alá tehetünk sütőpapírt.
Ha készen van, kiborítjuk egy tálcára, és hagyjuk kihűlni. Isteni finom, jó étvágyat hozzá.
Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay