Otthon

Drágakövet mentett anya és lánya a sivatagban

Az épület ma igazi turistacsalogató látványosság.

Marina Rossi építész  ingatlanok keresése közben bukkant rá Palms Springsben egy gyönyörű, de pusztulóban lévő házra. A kaliforniai sivatagban magasodó épületet 2015-ben 745 ezer dollárért vásárolta meg, miközben kutatni kezdett annak építéséről, eredetéről, koráról, írta a Mansionglobal.

Oknyomozása közben kiderült, hogy az úgynevezett Guthrie-házat 1935-ben Albert Frey svájci építész álmodta meg, aki a sivatagi épületek tervezésének világszerte ismert specialistája volt.  A két hálószobás házat a korábbi tulajdonosok már csinosítgatták: a nyílászárókat megnagyobbították, a padlózatra spanyol burkolólapokat ragasztottak, az egyik szobában pedig tükrökkel borították be a menyezetet. Ebben az állapotában vette meg az ingatlan Rossi asszony, aki lányával, Avalon Rossival három év alatt – az eredeti formákat visszaállítva – 600 ezer dollárból újította fel a házat.

Ez egy rejtett drágakő. ​​Ez volt az első ház, amelyet Albert Frey épített a sivatagban

– mondta Joseph Rosa, a seattle-i Frye Művészeti Múzeum igazgatója,

A tervezésben egy olasz építész segített, akinek tanácsait felhasználva alakították ki az épület mai formáját. A belső falakat fehérre festették, a szobákba üvegajtók nyílnak, új, fatüzelésű kandallót helyeztek el benne, de korszerűsítették a kültéri medencét és sziklákkal tették látványossá a mesés házikó környékét.

A felújítást követően Marina Rossi a ház lakója maradt, lánya pedig visszatért a nagyvárosok forgatagába. Az épület ma igazi turistacsalogató látványosság.

Kiemelt kép: James Schepf /Palm Springs Művészeti Múzeum

Ajánlott videó

Olvasói sztorik