Otthon

Jól jövedelmeztek a bérbe adott panellakások Budapesten

Jelentősen csökkentek a budapesti lakásbérleti hozamok az utóbbi öt évben, a legjobb befektetést az csinálta, aki négy-öt évvel ezelőtt panellakást vásárolt, majd bérbe adta - mondta Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője a Magyar Hírlapnak.

Adataik szerint ugyanis a panelek bérleti díja öt év alatt jóval a téglalakások szintje felett, átlagosan kétszeresére nőtt, míg a panel- és téglalakások drágulásában csak minimális különbség van a panelek javára.

Az OTP legfrissebb Lakóingatlan Értéktérképéből kiderül, hogy az elérhető bérleti hozamszint az elmúlt öt év során minden nagyvárosban és fővárosi kerületben csökkent, mivel míg a bérleti díjak átlagosan “csupán” másfélszeresükre nőttek, addig a lakásárak jóval nagyobb mértékben, több mint duplájukra emelkedtek.

A befektetőknek sincs azonban okuk pánikra, számos olyan terület van, hol kifejezetten szép bérleti hozam érhető el. A nagyvárosok közül Pécs és Szeged a két legmagasabb, 8,3 illetve 7,3 százalékos hozammal kecsegtető megyeszékhely, Budapesten pedig a VIII. és a III. kerületben lehet 6,5 százalékos várható hozammal számolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik