Otthon

20 szobás francia kastélyt vettek egy londoni lakás árán

Ahogy Budapesten, úgy Londonban is sokan tervezik azt, hogy nagyobb, több szobás lakásba költöznek a kertvárosi részen.

Erin Choa és francia felesége, Jean-Baptiste egy fokkal továbblépett, amikor arra az elhatározásra jutottak, hogy megvásárolnak egy 20 szobás kastélyt Franciaországban annyiért, amennyibe egy egyszobás ingatlan kerül a brit fővárosban, írja a Homes & Property.

A pár 680 ezer euróért, átszámítva 200 millió forintért adta el lakását a skóciai Edinburgh városában, majd úgy döntöttek, hogy megveszik a Vendée régiójában lévő csodálatos Château de Bourneau-t.

A 20 szobás palotához egy 16 hektáros földterület is tartozik, valamint négy melléképület, melyek korábban többek közt pékségként és istállóként szolgáltak.

Sokat beszéltünk róla, hogy egy napon majd belevágunk, aztán amikor a jövőnket terveztük, arra gondoltunk, miért is kéne a nyugdíjas éveinkig várni vele? Az álmunk hirtelen valóra vált

– mesélte Erin.

Az 1860-as években épült kastélyt körülbelül 30 évvel ezelőtt újították fel. Bár finomításokra még szükség van, apránként haladnak, mert ez egy életre szóló projekt a számukra.

Voltak olyan szerencsések, hogy megörökölték a kastélyt építő család portréit, ahogy egy gótikus asztalt is 22 székkel.

Mivel valamiből pénzt is kell keresni, a fiatalok esküvőszervezői céget alapítottak, és a kastély idén ad majd otthont az első lagzinak.

A béke szigete Leonardo DiCaprio új kastélya
A birtok a béke és a nyugalom szigete.

Kiemelt kép: Europress/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik