Otthon

Eladják Al Capone kedvenc kastélyát

Amerika legnagyobb gengsztere imádta ezt a helyet.

2013-ban 7,4 millió dollárért adták el, majd 2014-ben 7,9 millió dollárért talált új gazdára. 2015-ben, Miami Beach fennállásának 100. évfordulóján az MB America befektetési cég 1,4 millió dollárért felújította, és most újra eladó Al Capone, a legendás amerikai gengszter egykori lakóháza. Ezúttal 14,9 millió dollárért kínálják, írta a Miami Herald.

Fotó: EWM Realty International

Al Capone 1928-ban 40 ezer dollárért – mai áron 986 ezer – vásárolta meg a mesés otthont Miami Beachen, s akkor 200 000 dollárt – mai értékében körülbelül 2,85 millió dollárt – költött rá. Itt is halt meg 1947-ben, majd az ingatlant felesége 1952-ben eladta.

Fotó: EWM Realty International

A híres bűnöző a kezdetektől imádta a luxuskastélyt, ahonnan a feltételezések szerint előkészítette a híres “Valentin-napi mészárlást”, az amerikai gengsztervilág egyik leghírhedtebb maffialeszámolását, melyre 1929. február 14-én Chicagóban került sor.

Fotó: EWM Realty International

A birtok festői környezetben a tengerparton fekszik, és a három évvel ezelőtti felújítás során “új köntöst” kapott. Az ingatlan három épületrészre tagolódik, mindháromban hálószobával, fürdőszobával és tágas nappalival. A főépületben négy hálószoba és három fürdőszoba biztosít kényelmet, a berendezés mindenütt lenyűgöző.

Fotó: EWM Realty International

Amire Al Capone a legbüszkébb volt, az a birtokon lévő medence, melyet abban a korban a legnagyobb méretűnek tartottak számon Miamiban, és ma is az ingatlan “tartozéka”. Ott valóban kényelmesen felfrissíthette magát a maffivezér, akinek életét máig nem felejtette el a világ.

Kiemelt kép: EWM Realty International

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik