Otthon

Lenyűgöző 3D-s padlók és csempék a lakásban

Itthon még nagyon ritka, hogy valaki ezt a technológiát alkalmazza az otthonában. Az interneten rengeteg, már extrémnek mondható ötletet találunk, ami elsőre inkább sokkoló. Egy átlag magyar otthonban nehezen elképzelhető, persze akadhatnak kivételek. Az ötletek mellett ennek a technológiának az előnyeit is bemutatjuk.

A 3D technika már begyűrűzött az otthon dekorációk világába 3D-s tapéták formájában. Azonban ezt a technikát a lakás többi részében is lehet alkalmazni.  Azt fontos tudni, hogy a 3D technikával készült padlók dominánsak, kiemelkednek a környezetből, így az otthonunk központi eleme lehet. Ezt érdemes figyelembe venni az enteriőr kialakításakor.

ИЗОБРАЖЕНИЯ 3D (@3dfoto_bank) által megosztott bejegyzés, Aug 18., 2018, időpont: 9:47 (PDT időzóna szerint)

Ennek a technikának az egyszerűbb változata egy PVC fóliára nyomtatott fotót jelent, amit bármilyen méretben el lehet készíttetni. A fóliás megoldás víz-és kopásálló ill. csúszásmentes, ha megunjuk, könnyebben és gyorsabban eltávolítható.

A tartósabb megoldás, ha műgyantával készül a padló. A műgyantás padlóburkolat felülete szintén kopásálló, fényes és jól alkalmazható padlófűtés esetén. A kiválasztott képre általában egy kétrétegű, önterülő műgyanta kerül. Mivel tényleg nagyon tartósak, érdemes jól átgondolni, milyen képet szeretnénk látni éveken keresztül.

A 3D technikával készült padlók növelik a teret és nagyon egyediek. Látványuk lenyűgöző, és aki egyszer látott már ilyet, az biztosan emlékezni fog rá, legyen szó csak néhány négyzetméternyi felületről vagy az egész padlóról. A 3D padlóknak tényleg csak a képzelet szab határt.

AQUAZEMİN® ZEMİN SİSTEMLERİ (@aquazemin) által megosztott bejegyzés, Aug 14., 2018, időpont: 9:38 (PDT időzóna szerint)

3D csempék a lakásban

Ha valaki maradna a kevésbé feltűnő 3D-s hatás mellett, azoknak inkább a térhatású csempéket ajánljuk. Ezeket a síkból kiemelkedő mintázattal rendelkező csempéket készen lehet kapni az áruházakban, felrakásuk nem igényel semmilyen más technikát.

Fotó: Zalakerámia

3D-s hatást lehet elérni kerámialapokkal is, ami az utóbbi másfél évben Magyarországon is egyre nagyobb divat lett. Ezeket főleg konyhákba, fürdőkbe és nappalikba szokták használni.

Fotó: Zalakerámia

Ezek a csempék ma már nemcsak prémium kategóriában érhetőek el. Ha valaki pedig csak a helyiség egy részében, pár négyzetméteren szeretne ilyen látványt, akkor darabra is vásárolhat extra 3D elemeket is.

Fotó: Zalakerámia

Szponzorált tartalom

A cikk a Zalakerámia támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik