Otthon

Tökéletes hangulatot teremt a konyhában a színes üveg falburkolat

Ha a konyhai hátfal üvegből készül, a legegyszerűbb konyhából is szentélyt varázsol.

Otthonunk felújításakor a csempe helyett már többféle, hasonló tulajdonságú anyagot is használhatunk. Tökéletes választás lehet a színes dekorüveg, ami egyrészt védi a falat, másrészt modern külsőt kölcsönöz helyiségeinknek.

Ez a megoldás kétségtelenül időtálló és viszonylag praktikus, vagyis a festett falhoz képest lényegesen jobban tisztítható, sőt, még a fugák takarításától is megmenekülünk, ugyanakkor a dekorüveg is precíz tisztítást igényel. A látvány viszont mindenért kárpótol.

Fotó: slidex-tips

Ha a konyhai hátfal üvegből készül, a legegyszerűbb konyhát is a magaslatokig emeli. Választhatunk színezettet, egyszínűt,  mintásat vagy teljesen átlátszót is. Utóbbi esetben az üveglap mögé mintás tapéta vagy poszter kerülhet, ami könnyedén cserélhető, variálható.

  • Az egyik legmodernebb a színes üveg falburkolat, mely tükröződésével tágítja a teret.
  • A festett üveget kétféle üvegtípusból választhatjuk. Az egyik a hagyományos síküveg, mely a vas-oxid tartalma miatt anyagában enyhén zöld színű, a másik egy speciális abszolút színtelen üveg (Optiwhite). Ez utóbbi nem viszi el a festett üveg színét a zöld irányába.
  • Az üveg falburkolatok a RAL vagy NCS színskála bármely színében megrendelhetőek, legyen az fehér, fekete, vagy színes, és fényes felületeikkel modern hatást érhetünk el.
  • Falra, burkolatra, vagy a burkolat közé, ragasztással is felrakható.
  • Lehetőség van edzett üvegből készíteni, így a tűzhely okozta magas hőmérsékletet, és az esetleges ütéseket is kibírja.

A rózsaszín üveg hátfalpanel különleges dizájnt valósít meg, amely nőiessé és finommá varázsolja a legmodernebb fehér konyhát is!

Fotó: artzerkalo

A fehér színű alsó és felső elem közé lila színű üveg falburkolatot választottak, amely még izgalmasabbá teszi a minimal stílusú konyhát!

Fotó: minavi.ru

Vidám, üde hangulatot varázsol a kivizöld színű hátfal, amelynek anyaga a fényes és teret optikailag tágító üveg.

Fotó: slidex-tips

A mintás burkolat egyediséget kölcsönöz a helyiségben. 

Fotó: artzerkalo
Fotó: minavi.ru
Fotó: minavi.ru
Fotó: artzerkalo

Címlapfotó: designer-kitchen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik