Otthon
Toilet bowl  flushing water in bathroom close up.

Ezeket a dolgokat soha nem szabad lehúzni a vécén

24.hu
24.hu

2018. 07. 11. 08:44

Számtalan olyan dolog van, amiről köztudott, hogy különböző okoknál fogva nem szabad lehúzni a vécén, de sok tárgynál, eszköznél hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni. Alább ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba, hogy még véletlenül se kelljen busás összegért szerelőt hívni.
Korábban a témában:

1. Popsitörlő, baba törlőkendő

Vannak akik szerint a popsitörlők nem tesznek kárt a lefolyóban, de egy amerikai vízvezetékgyártó cég szerint gyakran lehetnek az eltömődés okai és inkább mindig a szemetesbe kellene azokat dobni. A szakemberek azt mondták, a törlőkendők nem bomlanak le úgy a vízben, mint adott esetben a WC-papír, ami komoly kellemetlenségeket okozhat a fürdőszobában.

2. Vatta

A vattagolyókat, vattaszivacsokat egyáltalán nem biztonságos leengedni a vécén, mert a lefolyóban összetapadnak és makacs dugulást eredményezhetnek.

3. Menstruációs higiéniai termékek

Ez talán a legmeglepőbb mind közül, de a tamponokat, betéteket még véletlenül sem szabad a WC-be dobni. Ezek olyan termékek, amik magukba szívják a nedvességet, és csak megduzzadnak, miután lehúztuk azokat, ami természetesen nem tesz jót a lefolyónak.

Hét megdöbbentő és látványos csempe a fürdőszobába
A fürdőszoba a lakókörnyezetünk egyik legfontosabb része. Összeszedtünk hét olyan megoldást, amelyek vegyítik a hagyományos és a modern technikákat és mintákat, és amelyek úgy teszik érdekessé a fürdőnket, hogy elsőre nem is vesszük észre.

4. Pelenka

A pelenkákat valójában le sem lehet húzni a WC-n, de ha ez valamilyen módon mégis sikerülne, akkor a tamponokhoz hasonlóan magukba szívják a vizet és dugulást okoznak.

5. Papírzsebkendő

A laikusok azt hihetik, hogy a papírzsebkendő nem sokban különbözik a WC-papírtól, de nem arra tervezték őket, hogy a vízben lebomoljanak. Ha valamiért a WC-papírt zsebkendővel kell kiváltanunk, akkor azt lehetőség szerint inkább dobjuk a szemetesbe.

6. Gyógyszer

Ha vannak olyan tablettáink otthon, amire már nincs szükségünk, akkor ne a WC-be öntsük, mert a hatóanyaga belekerül a vízbe és mérgező környezeti hatásai vannak.

Pile of white pills on blue background
Thinkstock

7. Cigarettacsikk

Ha már a mérgező vegyi anyagoknál járunk, a cigarettacsikkel pontosan ilyeneket öblítünk a csatornába. Ráadásul egy csikk miatt lehúzni a vécét óriási vízveszteség. Legrosszabb esetben pedig még egy dugulással is szembenézhetünk miattuk.

8. Haj

A hajszálak egyfajta hálót képeznek a vízben és szinte mindenbe bele tudnak akadni. Ráadásul csak lebegnek, és soha nem szívódnak fel, legyenek a vízben bármennyi ideig.

9. Rágógumi

Nem nehéz kitalálni, hogy a rágógumi nehezen oldódik a vízben. Mivel ragadós, simán odatapad a lefolyó oldalához és eltömíti az egészet. Éppen ezért mindig válasszuk inkább a szemetest, ha meg akarunk szabadulni tőle.

10. Főzőzsír

Azzal talán mindenki tisztában van, hogy a zsírt nem szabad a csapba önteni, de ugyanúgy a vécébe sem ajánlott. Hűlés közben a zsír felhalmozódik és összeáll, ami nem tesz jót a csatornarendszernek.

Washbasin with towel and decoration in bathroom
5 igénytelen növény, ami feldobja a fürdőszobát
Mivel a fürdőszobában a legnedvesebb a levegő, a növények itt fejlődnek a leginkább, feltéve, ha elegendő fényt kapnak.

Kiemelt kép: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

Terminator 2  Judgment day
1991
Real  James Cameron
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Joe Morton
James Cameron.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Kassar / Pacific Western
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.