Otthon

5 igénytelen növény, ami feldobja a fürdőszobát

Ha vérfrissítésre van szüksége a fürdőszobának és szeretnénk egy gyógyfürdőszerű pihenőhelyet kialakítani, akkor nincs más dolgunk, mint vásárolni néhány szobanövényt. Kevés annál kielégítőbb dolog van az életben, mint forró zuhanyt venni zöldellő növények társaságában. Mivel a fürdőszobában a legnedvesebb a levegő, a növények itt fejlődnek a leginkább, feltéve, ha elegendő fényt kapnak.

Az alábbiakban öt olyan igénytelen szobanövényt mutatunk be, amelyek biztosan hangulatosabbá teszik a fürdőt.

Páfrányok

Thinkstock

A páfrányok mindenütt jelen vannak, és ez nem véletlen, hiszen könnyű a kedvükben járni. Szeretik az árnyékot, ezért a legjobb megoldás, ha a fürdőszobában helyezzük el őket. Rakjuk őket egy mennyezetre felfüggesztett virágtartóba vagy akár a padlóra.

Szakállbromélia

Csak a növény leveleinek van szüksége vízre a túléléshez, mert nem a gyökereiken át szívják fel a folyadékot. Éppen ezért a fürdőszobában gyarapodnak a leginkább, lévén hogy nedves helységről van szó. Mindazonáltal időközönként nem árt meglocsolni őket, de az is elég, ha belemártjuk a növényt egy vödör vízbe pár másodpercre.

Zöldike

Thinkstock

Bizonyítottan segítik a levegő tisztítását, és jól fejlődnek árnyékos területeken is. Pazar látványt nyújt, ha a fürdőszobaajtón két cserépbe zöldikéket ültetünk. Alig kell őket öntözni és tulajdonképpen vigyáznak saját magukra.

Sárkányfák

Nemcsak szép, hanem egészséges is. Kutatók szerint kiszűrik a toxinokat, így az acetont, a benzolt és a formaldehidet a levegőből. A kevésbé erős fényt kedvelik, ezáltal könnyen kezelhetők. A legfontosabb: gyűlölik a száraz éghajlatot, és nagyon boldogok, ha a fürdőszobába kerülnek.

Hegyescsúcsú futóka

Thinkstock

Karakterisztikus nagy leveleiknek köszönhetően dzsungelszerűvé varázsolhatjuk velük a fürdőszobát. Törődést szinte nem igényelnek, bár nem szeretik túlzottan a napsütést és öntözni is szükséges. A lényeg, hogy tartsuk nedvesen a földjét, és csodás látvánnyal ajándékoz meg bennünket.

5 gyönyörű szobanövény, amivel nem kell törődni
Attól, mert rosszak a fényviszonyok a lakásban, még nem feltétlen kell lemondani a szobanövényekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik