Otthon

Lombkoronák között épült a páratlanul szép rusztikus ház

Lombkoronák között élni nem újszerű az emberiség történetében. Ne kételkedjünk  létjogosultságában a 21. században sem. Sőt, minden túlzás nélkül elmondhatjuk, hogy a műfaj ma is él, és virágzik.

Az embereket, kicsiket és nagyokat egyaránt vonzza a fák koronájában való kuckósodás. Gyerekként ösztönösen is szeretjük a természet ilyen módon való ölelését, felnőttként pedig már a tudatosan vonzódunk a fák közelségéhez.

A lombkorona nem csak biztonságérzet ad, hanem kielégíti a természet  és harmónia iránti vágyunkat, amit csak a fákkal körbeölelve élhetünk át. Amennyiben kipróbáljuk a lombházat, akkor nem csak közel kerülünk a természethez, hanem a természet részei leszünk, ráadásul lehet luxuskivitelben is.

Kanadai tervező és blogoló, Lynne Knowlton a természet iránti szeretetéből indíttatva készítette el családi birtokukon a páratlanul szép rusztikus faházat. Természetesen, lombok közé ékelve.

Az ötlet alapja egy tornádóban megsemmisült istálló volt. Felújítás céljaként a régi, vintage stílus megőrzését tekintették kiemelt szempontnak, így a régi épület ép ablakait ( köztük ólomüveges) is ennek megfelelően újították fel.

Nappali

A fa dominanciája, a korláton való finom, faragott jelenléte és a fehér szín tökéletes egységet alkot, ami a kandallóval kiegészülve az otthon meghittségét is sugallja.

Fotó: lauren-miller
Fotó: lauren-miller

Konyha

A konyhában lévő faburkolatok ellensúlyozására Lynne fehér díszítő elemeket alkalmazott, beleértve a függönyöket, világítótesteket, bútorokat és egyéb kiegészítőket.

Fotó: lauren-miller

Étkező

A szellős, ugyanakkor védett kültéri étkező ideális helyszínt kínál rossz időjárási körülmények között is. Stílusát tekintve itt is dominálnak a rusztikus darabok, az asztal és a székek felújított hajópadlóból készültek.

Fotó: lauren-miller

Fürdőszoba

A környezethez és a funkcióhoz tökéletesen illeszkedve az alapdarabok egyediek, kőből, márványból készültek, melyek jól harmonizálnak a faburkolattal.

Fotó: lauren-miller

Címlapfotó: Lauren Miller

Beköltözött a természet a csodaszép erdei kúriába
Ilyenről bizonyára sokan álmodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik