Otthon

Ebben a házban minden csokiból van

Képzeljen el egy házat, amelyben minden, de tényleg minden csokoládéból készült.

Nos, sokáig nem kell a képzelőerőnkre hagyatkoznunk, köszönhetően az Equipe da Casa do Chocolate brazil csokimanufaktúrának, akik elkészítették a világ legnagyobb csokoládészobrát és bekerültek vele a Guinness Rekordok Könyvébe.

Az ország délnyugati részén található Uberaba településén megépített 15 négyzetméteres ház 10 488 kilogrammot nyom, és szigorúan sűrű csokoládétéglákból, valamint a ragasztáshoz használt olvasztott csokoládéból készült.

Guinness World Records

A meglehetősen nagy, 2.4 méteres alkotás a cég után nevezték el, és magyarul annyit tesz, a Csokoládé Háza.

Bár az épület már kívülről is lenyűgöző, Alex Bishop csokoládéfőző tett róla, hogy a legjobb kiegészítőkkel ruházzák fel belülről is. Ez bizonyítja, hogy a csokoládénak nem csak az íze finom, de művészeti kellékként is jól funkcionál.

A házban sok csokoládéból készült háztartási tárgy található, többek közt egy kályha, serpenyők, kanalak, üvegek, csészék, telefon, óra, egy szék, egy íróasztal, egy írógép és egy toll is.

Guinness World Records

Szobrot állítottak továbbá csokoládéból Ana Maria Braga and Chico Xavier brazil ikonoknak, akiket meghatározó személyek voltak az ország történetében és kultúrájában.

Meglepő, de az önkénteseknek mindössze 13 napjába telt, hogy megépítsék a házat. Most a cég csokoládémúzeumában került kiállításra.

A csokiházzal egy három éve fennálló rekordot döntöttek meg, amit akkor Kínában állítottak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik