Otthon

Tenger alatti villa nyílik a Maldív-szigeteken

A vízen lebegő bungalók ideje lejárt. Hamarosan egy olyan víz alatti szálloda kerülhet a bakancslisták élére, ahol egész nap élőben csodálhatjuk a tengeri életet, írja a House Beautiful.

A Conrad Maldives Rangali Island a napokban jelentette be, hogy öt méterrel a tengerszint alatt villát építenek az Indiai-óceánban. A luxuslakosztály várhatóan 2018 novemberében nyitja meg kapuit és egy éjszaka 50 ezer dollárba, átszámítva körülbelül 12.5 millió forintba fog kerülni.

Conrad Maldives Rangali Island

A villát Muraka névre keresztelték, ami a helyi dhivehi nyelven korallt jelent.

A páratlan hotel kétszintes lesz: az emelet a tengerszint felett, az alsó szint a tengerszint alatt lesz. Utóbbiban alakítják majd ki nappalit, a fürdő- és a hálószobát is, így ténylegesen az óceán alatt aludhatnak a vendégek.

A kivitelező cég közleményében azt írta,

a világ első tenger alatti rezidenciája arra ösztönzi a vendégeket, hogy fedezzék fel a Maldív-szigeteket egy teljesen új perspektívából.

Conrad Maldives Rangali Island

Az emeletre egy spirál alakú lépcső vezet, ahol a további két hálószoba mellett egy másik nappali, egy konyha, egy bár, egy konditerem és egy étkező is lesz. A komplexum összesen 9 fő befogadására lesz alkalmas.

Conrad Maldives Rangali Island

A villa túloldalán egy keleti fekvésű relaxációs helységet is kialakítanak, amelyhez egy saját tengerrész is kapcsolódik.

Conrad Maldives Rangali Island

Bár Dubajban például már létezik víz alá épített szálloda, amelyek egy akváriumra néznek, a kivitelezők szerint a Muraka lesz a világ első tenger alatt felhúzott hotelje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik