Otthon

Homlokzat az építészetben: stílus és érték

Öt kategóriában hirdették meg az Év Homlokzata 2018 pályázatot.

“Év Homlokzata 2018 – Érték az építészetben” elnevezéssel hirdették meg Magyarország egyik legrangosabb és legjelentősebb díjazású pályázatát, melynek célja, hogy új és felújított épületek esetében értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, illetve elismerje azokat az építészeket és kivitelezőket, akik ezeket létrehozták. A díj alapítója és fő támogatója, a Baumit Kft., amely immár kilencedik alkalommal írta ki a pályázatot.

Az Év Homlokzata 2018 pályázatra öt kategóriában lehet jelentkezni új vagy felújított épületekkel.

Pályázati kategóriák:

  • családi ház,
  • társasház,
  • középület,
  • utólagos homlokzati hőszígetelés
  • műemlék felújítás.

Az Év Homlokzata díjazottakat független építész szakmai zsűri választja ki. A pályázaton csak építészek és kivitelezők vehetnek részt azokkal az épületekkel, amelyeknek a homlokzati kialakítása a kiíró által gyártott anyagokból készültek vagy újultak meg 2014 és 2018 között.

A nevezéseket 2018. április 30-ig lehet benyújtani. Az eredményhirdetés 2018 novemberében lesz.

Kiemelt kép: Az Év Homlokzata 2016 műemlék kategória díját megosztva kapta az építész Műép Építőmérnöki Kft. és a kivitelező RózsaÉp Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Budapest VIII. kerület, Könyves Kálmán körúton felújított Tündérpalota, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet székházának épületéért – Fotó: magyarepitok.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik