Otthon

Csodás rönkház egy család otthona a Magas-Tátrában

Kész romantika a mesés épület, melyet beleng a fa illata.

Poprádtól 2, Ótátrafüredtől 7 kilométerre, a Magas-Tátra festői környezetében álmodta meg otthonát az a család, amelyik Lydia Janikova építészt kérte fel tervezőnek. A Veľká Lomnicon (Kakaslomnicon) magasodó rönkház – mely egy golfpálya szomszédságában fekszik – a távolból is lenyűgöző, közelről és belülről pedig minden képzeletet felülmúl.

Korábban egy családi házban éltünk a családommal, de ide költözve igazi szabadságot és megkönnyebbülést éreztünk az egyedi épület atmoszférájának köszönhetően – mondta a tulajdonos.

A fenyőszerkezetbe simuló üveg- és kőelemek valóban egyedi megjelenést biztosítanak, amelyek tökéletesen illeszkednek a környezetbe.

Reggel gyakran arra ébredünk, hogy a közelben szarvasok legelnek – említették a család tagjai.

A ház délnyugat felé egy hatalmas, 10 négyzetméteres üvegfallal nyit a világra, amely a Tátra és a környező vidék panorámáját kínálja a lakóknak. A földszint nyitott területén a nappali és a konyha kapott helyet, a konyha egyik legfontosabb eleme egy hatalmas étkezőasztal. A házban lévő gyönyörű kandalló leginkább a kellemes hangulat felelőse, mert fűtési célra nem használják. Az emeleten idilli kilátást nyújtó hálószoba és egy gyerekszoba biztosítja a család tagjainak nyugalmát.

A fa illata belengi az egész házat, mintegy folyamatosan friss levegőt biztosítva. Az épület szigetelése kiváló: optimálisan tartják a levegő hőmérsékletét, biztosítja a megfelelő páratartalmat. A tulajdonos modern készülékeket és technológiát is beépített az energiatakarékosság érdekében, beleértve a hővisszanyerést és a napelemeket. Ezeket az intelligens otthonokra „kitalált” rendszer vezérli.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik