Otthon

Szentbékkálla gyöngyszeme a nagyszülők egykori háza

24.hu
24.hu

2018. 03. 08. 06:13

Megmentették a több mint 100 éves örökséget.
Korábban a témában:

A Balaton-felvidék több településén is letette névjegyét az 1980-ban alakult budapesti székhelyű Mérmű Építész Stúdió, mely a tájegységre jellemző hagyományos építészet stílusjegyeit megtartva mind új építésű házakban, mind felújításokban maradandót alkotott. A Balaton-felvidékre “szakosodott” csapat – élükön a térséghez lokálpatriotaként kötődő Szűcs Endre építésszel – két éve újított fel egy Szentbékkállán lévő 100 éves házat, mely a Káli-medence kicsinyke falujának egyik gyöngyszeme lett.

A Weingartner család birtokában lévő ingatlan sorsa az ezredfordulón dőlt el. Először azon gondoltak, hogy lebontsák-e a több mint 100 éves házat, és újat építsenek, vagy felújítsák és bővítsék a nagyszülői örökséget. Végül a faluhoz, a tájhoz, a térséghez és a családi emlékekhez kötődve az utóbbi mellett döntöttek.

A Mérmű Stúdió tervei alapján felújított portán bőven volt mit csinosítani. A döngölt agyagpadló helyére a szobákba hajópadló, a konyhába és a boltíves, süllyesztett kádú fürdőszobába olasz burkolat került. A fa födémet is felújították, és speciális fa nyílászárókat építettek a falakba.

A végeredményről a Mérmű Stúdió által rendelkezésünkre bocsátott néhány fotó tanúskodik. Így néz hát ki Szentbékkálla egyik gyöngyszeme, melynek felújításához gratulálunk.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May listen as Britain's opposition Labour Party Leader Jeremy Corbyn speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.