Otthon

Szentbékkálla gyöngyszeme a nagyszülők egykori háza

24.hu
24.hu

2018. 03. 08. 06:13

Megmentették a több mint 100 éves örökséget.
Korábban a témában:

A Balaton-felvidék több településén is letette névjegyét az 1980-ban alakult budapesti székhelyű Mérmű Építész Stúdió, mely a tájegységre jellemző hagyományos építészet stílusjegyeit megtartva mind új építésű házakban, mind felújításokban maradandót alkotott. A Balaton-felvidékre “szakosodott” csapat – élükön a térséghez lokálpatriotaként kötődő Szűcs Endre építésszel – két éve újított fel egy Szentbékkállán lévő 100 éves házat, mely a Káli-medence kicsinyke falujának egyik gyöngyszeme lett.

A Weingartner család birtokában lévő ingatlan sorsa az ezredfordulón dőlt el. Először azon gondoltak, hogy lebontsák-e a több mint 100 éves házat, és újat építsenek, vagy felújítsák és bővítsék a nagyszülői örökséget. Végül a faluhoz, a tájhoz, a térséghez és a családi emlékekhez kötődve az utóbbi mellett döntöttek.

A Mérmű Stúdió tervei alapján felújított portán bőven volt mit csinosítani. A döngölt agyagpadló helyére a szobákba hajópadló, a konyhába és a boltíves, süllyesztett kádú fürdőszobába olasz burkolat került. A fa födémet is felújították, és speciális fa nyílászárókat építettek a falakba.

A végeredményről a Mérmű Stúdió által rendelkezésünkre bocsátott néhány fotó tanúskodik. Így néz hát ki Szentbékkálla egyik gyöngyszeme, melynek felújításához gratulálunk.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Rainer Weiss Nobel díjas fizikus
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.