Otthon

Bambuszból is készülhet pazar fürdőszoba

Közkedvelt anyag, mely természetet varázsol a helyiségbe.

Egyre több lakástulajdonos tulajdonít nagy jelentőséget a fürdőszobák tervezésére, legyen szó új építésű házról vagy felújításról. Otthonunk e fontos részének kialakítására számos anyag kínálja magát, melyek közül a legújabb trendek egyike a bambusz.

Fotó: homesfeed.com

A sokféleként használható bambusz alapanyaga a mao bambusz növény, ami egy fűféle, és 3 év alatt több mint 2.5 méter magasra nő meg, mire éretté válik a kitermelésre. E rendkívüli növekedési ütem teszi igazán gazdaságossá és környezetbaráttá felhasználását. A bambusz nagy tűrőképességű, ellenáll mindenféle gombának, kártevőnek, így nagy igénybevételnek képes megfelelni, és anyagszerkezete miatt egyáltalán nem hajlamos a vetemedésre. Rendkívül kemény és szívós anyag, amely ugyan nehezen megmunkálható, de ezt a feladatot a gyártók professzionális gépekkel elvégzik.

Fotó: hamipara.com

A természetes anyagokból épített fürdőszoba általában az egyszerűségre és a praktikumra épít. A bambusz amolyan jolly jokerként használható a fürdőben, hiszen készülhet belőle padló, vagy egyedi kád, mosdó, fürdőszobaszekrény vagy -polc, de akár burkolólap is.

Fotó: inhabitat.com

Ha élő bambusszal szeretnénk még természetesebbé varázsolni a fürdőszobát, bátran megtehetjük: ez a növény kifejezetten kedveli a nedves levegőt, és mivel a direkt napfénytől óvni kell, a fényszegényebb fürdőszoba sem tud a kárára lenni.

Kiemelt kép: cybball.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik