Otthon

Új és trendi festési technikák, melyekkel egyedi lesz az otthonunk

Ha felújítani szeretnénk vagy csak épp egy kicsit felfrissíteni az otthonunkat, de  nem szeretnénk lakberendezőt, belsőépítészt megbízni akkor  érdemes körülnézni , hogy milyen  új technológiák, technikák, anyagok jelentek meg a lakáskultúrában. Ez egy szimpla festés esetében is jól jöhet, hiszen rengeteg olyan  technika  van amivel teljesen egyedi hangulatot varázsolhatunk az adott helyiségbe.

Nézzünk meg néhányat!

1.       Vízfesték hatású festést válasszunk, ha elmosódott színeket, árnyalatokat kívánunk elérni.  Modern, fiatalos  enteriőrbe  ajánlom elsősorban, de színtől és festési technikától  függően más  stílust is remekül kiegészíthet.  Nagy falfelületeken mutat a legjobban.  Ha van kedvünk, merszünk és energiánk akár magunk is kivitelezhetjük.

Fotó: home beautiful
Fotó: home beautiful

2.       Geometrikus formák –  a geometrikus formákat akár sablon segítségével is megvalósíthatjuk. Lehet színes, egyszínű , háromszög, négyzet, kör vagy ezeknek a kombinációja. Számtalan variáció létezik.  Az adott helyiség stílusához  és színvilágához  igazodjunk. Vagy épp fordítva.

Fotó: home talk.com
Fotó: home talk.com

3.       Struktúrált felület– struktúráltságuk miatt alkalmazzuk rusztikus, modern vagy mediterrán enteriőrökbe.  Gyönyörű felületek alakíthatók ki. Létezik már ehhez például  speciális glett, de más technikával is kivitelezhető.  Érdemes szakemberre bízni.

Fotó: homedit
Fotó: woohome

4.       Térhatású festés- ha kicsi a tér és szeretjük a különlegességeket,  egyedi  térhatású festményt válasszunk. Elkészítéséhez érdemes  felkeresni  egy  festőt  vagy olyan embert,  aki kifejezetten ezzel foglalkozik.

Fotó: hgtv.com

5.       Térelválasztó festés-  ez teljesen egyszerű festési technika, a lényege az,  hogy ahonnan létre szeretnénk hozni a térelválasztást, onnan más  színt alkalmazzunk. Amilyen egyszerű, olyan hatásos is!

Fotó: woohome
Fotó: woohome

6.       Színátmenetes ( ombre) festés –  ha imádjuk a naplementéket, de ritkán van alkalmunk megnézni akkor  nekünk találták ki.  Ez a technika is kissé körülményes, úgyhogy csak az vágjon bele, akinek van hozzá érzéke, esetleg némi gyakorlata. Ellenkező esetben bízzunk meg inkább hozzáértőt. Egy biztos, ha egyszer megvalósul, akkor  nap, mint nap különösen romantikus, naplementés hangulata lesz az otthonunknak.

Fotó: homedit.
Fotó: homedit.

7.      Burkolatok átfestése– ha még nem jött el az ideje a felújításnak, de már meguntuk a burkolatainkat, azokat is átfesthetjük speciális festékkel. Átmeneti megoldásnak nagyszerű , költséghatékony és és rövid idő alatt megvalósítható.

8.         Márványhatású festés – több, mint valószínű, hogy ehhez is szakemberre lesz szükségünk, de a végeredmény csodálatos. Nagy felületen mutat jól és ténylegesen olyan mintha egy hatalmas márványlappal lenne leburkolva a falunk.

Fotó:hgtv

Szerző: Horváth Rita

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik