Otthon

Megálmodták életük verandáját: benne a mediterrán stílus minden bája

Talán sokan nem tudják, hogy a veranda spanyol eredetű szó. Villáknak, vidéki épületeknek napos, szélmentes oldalához toldott  lakrésze, és tökéletesen alkalmas olvasásra, vendégek fogadására, illetve bármilyen passzív szabadidő eltöltésére. Éppen ezért nem mindegy, hogyan alakítjuk.

Egy spanyolországi példa bizonyítja, hogy egy ízlésesen kialakított veranda otthonunk ékköve lehet.

A tulajdonosok álma valósult meg egy Costa Bravan lévő házban, akik azon emberek közé tartoznak, akik a verandára otthonuk fő bázisaként tekintettek. Kivételes főszerepet szántak ezen helyiségnek, ahol alkotni, étkezni és pihenni tudnak.

Talán meglepő, de tavasztól őszig, az itthon töltött időnk 80 százalékát a verandán és a hozzá kapcsolódó medencében töltjük.

Ennek megfelelően úgy alakították ki az életteret, hogy az minden igényüket kielégítse. A spanyol hagyományos építészet elemeit betartva a természetesség, a természetes anyagok jellemzik a teret. A kőből készült falak, a fagerendás mennyezet, a robosztus faasztal és a faszékek tökéletes harmóniát alkotnak. Összességében a mediterrán stílusjegy köszön vissza a látványban és hangulatban.

Fotó: elmueble.com

A verandát egy csodás boltív választja el a kerttől, ami tökéletesen illeszkedik mind a tulajdonosok életstílusához, mind a a mediterrán enteriörhöz. Bár a marokkói ihletésű medence uralja a teret, mégis kanapé és a kőfalakat ízlésesen lágyító beültetett növények, a citrom- és olajfák, valamint a kisebb dézsás zöldek otthonos hangulatot varázsolnak.

A medence beilleszthetősége miatt kritikus pontot jelentett, de mindenképp szerettük volna, ha tartozéka a kertnek.

A jó tervezés és a kivitelezésnél alkalmazott természetes színekkel sikerült az összhangot megteremteni.

Fotó: elmueble.com

Naplemente után a veranda romantikusan meleg fényei igazi mediterrán hangulatot áraszt. A gyertyafény, grill és a fonott lámpák ragyogása meghitt élményt nyújt az ott élőknek.

Azért választottuk a sárga fényt, mert kiemeli a régi falak és burkolatok által keltett árnyékokat. Tökéletes varázslat a nyári éjszakákon.

Fotó: elmueble.com

A lakáson belül is a nyitott terek a jellemzőek. A nappali, étkező és konyha mennyezete a hagyományos bovedilla katalán téglából készült, és stílusában a veranda íves formái köszönnek vissza.

Rajongunk a friss és természetes környezetért, ezt próbáltuk a katalán tégla boltozatos kialakításával megoldani. Lágyságot és lelket adott a helyiségeknek.

Ezzel a megoldással a történelem is beköszönt a házba, méghozzá a XVIII  századi nemesi kultúra.  A bútorok és a kiegészítők is ezt prezentálják.

Fotó: elmueble.com

A konyhában, éppúgy mint a fürdőszobában természetes színek az uralkodóak. A hálószoba letisztult eleganciáját a romantikus erkély teszi teljessé, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a szép kertre.

Galéria
Fotó: elmueble.com

Via/elmueble

Ez is érdekelhet >>> Ebben az otthonban minden benne van: életszeretet, melegség és kényelem

Ajánlott videó

Olvasói sztorik