Otthon

Illatfelhőt árasztanak a zuhanyzóban a fürdőcsokrok

A fürdőszobai növények nemcsak díszként szolgálnak, de igen hasznosak is. Segítenek a baktériumok eltávolításában, magukba szívják az extra nedvességet és javítják a helység levegőminőségét is. És ha mindez önmagában nem lenne elég inspiráló, most mutatunk egy ötletet, ami páratlan hangulatot adhat a fürdőszobának.

Hogy még megnyugtatóbb legyen a reggeli vagy épp esti fürdés, helyezzünk egy eukaliptuszcsokrot a zuhanyfejre. 

A fürdőcsokor több, mint díszítőelem: a zuhanykabinból áradó gőz és meleg “működésbe hozza” az aromaterápiás növényt és ezáltal jótékony hatásokkal bír az elmére és a testre egyaránt.

Galéria
Fotó: Pinterest

Abban a pillanatban, mikor megengedjük a vizet, a gőz aktiválja az illóolajokat az eukaliptuszban, és segít a légúti panaszok és az allergiás tünetek enyhítésében.

A növény nyugtató, frissítő illatánál nincs felemelőbb érzés egy hosszú, stresszes nap után. Bár egyelőre kevés kutatást folytattak a témában, az aromaterápia hasznos lehet a fájdalom enyhítésében, a hangulat javításában és a relaxációban.

Az eukaliptusz egyébként kiváltható levendulával, rozmaringgal, mentával és citromfűvel is. Egyszerűen kössük össze a növények szárait, majd rakjuk a zuhanyfejhez.

Egyszerű, de nagyszerű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik