Mobil

Problémás az új androidos csodamobil

A Huawei legújabb csúcsmobilja, a Mate 20 Pro eddig kiemelkedően jó kritikákat kapott, ám egy különös hiba baljós árnyat vet a készülékre – legalábbis azokra, amelyeket érint, szerencsére nem mindegyiket. Több felhasználó is jelezte a cég felé, hogy eszközük kijelzőjének széleinél zöldes fényű kiégést látnak, ami főleg akkor feltűnő, ha sötétben nyomkodják a készüléket.

A cég ugyan hivatalos közleményt még nem adott ki ezzel kapcsolatban, de brit közösségi menedzserük szerint az ívelt kijelző miatt jelentkezhet a furcsa jelenség, ami csak bizonyos szögekből tűnhet fel a felhasználónak. Továbbá nagyobb rá az esély akkor, ha a mobilon sötét háttérképet használnak, vagy ha a kijelző fényereje túl alacsonyra van állítva.

Mivel nem minden Mate 20 Pro tulajdonos tapasztalja a dolgot, ez a magyarázat nem túl meggyőző. Többen is úgy sejtik, hogy a panel ragasztásával, vagy az LG által gyártott OLED panellel lehet valami.

A GSMArena szerint a Huawei finnországi marketingigazgatója azt a tájékoztatást adta, hogy a cég már vizsgálja az ügyet, az érintett készülékek tulajdonosai pedig élhetnek a cserekészülék lehetőségével, ehhez a közeli hivatalos szervizbe kell ellátogatniuk.

Íme a Huawei Mate 20 Pro okostelefon, amit megint imádni fognak a magyarok
Tripla kamera 40 megapixeles fő szenzorral, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó, méretes aksi, és csodálatos külső. A Huawei új csúcsmobiljáért tényleg őszintén lehet rajongani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik