Mobil

Elképesztően gyönyörű lesz a kínaiak új mobilja

A Huawei almárkájaként működő Honor meglepetésszerűen villantotta meg az augusztusi IFA kiállításon a Magic 2 modellt. Akkor annyit tudhattunk meg, hogy a rendkívül vékony kávák ellenére nem lesz rajta notch, a szelfikamerát pedig a mobil belsejébe rejtik. A cég most hivatalos képeket és egy videót is közzétett, de a specifikációk és a részletek váratnak magukra az október 31-i hivatalos bejelentésig.

A szelfikameráról még mindig nem tudni, hogy pontosan milyen mechanizmussal csalható elő: eddig úgy tűnik, hogy manuálisan kell majd kicsúsztatni. Az Oppo Find X mobiljában szintén van egy hasonló kicsúsztathatós szelfikamera, de ott automatikusan, gombnyomásra ugrik elő a szenzor.

A Magic 2 több téren is felveszi a versenyt a Huawei P20 Próval: három hátlapi kamera kerül rá, a hátlapot pedig átmenetes festéssel látják el, pink-lila, illetve kék-világoskék átmenetekben választható. A képek alapján nincs rajta ujjlenyomat-olvasó szenzor, ami vélhetően a kijelzőpanel alá épül.

Egyelőre még sok kérdés maradt nyitva, mert a képeken például nem látszódik a készülék alja, specifikációkról pedig nem beszéltek. Korábbi kiszivárgások alapján úgy tudni, hogy 6,4 hüvelykes OLED panelt, 8 gigabájt memóriát és 128 gigabájt tárhelyet kap, továbbá a cég nagy dobása, a Kirin 980-as lapka dolgozhat benne. Akkumulátor terén egy 3400 milliamperórás telepet említenek a források.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik