Mobil esport

Szintet lépett a különleges csúcsmobil

Az október eddig különösen izgalmas hónap androidos mobilok terén, nemcsak a Samsung és a Google mutatott új készülékeket, de az elsősorban játékos perifériákat gyártó Razer is bejelentette új mobilját, a második generációs Razer Phone-t. A Razer Phone 2 árban a Google Pixel 3-mal versenyez (799 dollártól kapható, kb. 225 ezer forint), de specifikációk terén simán felveszi a versenyt a többi csúcskategóriás konkurenssel is.

A kifejezetten játékra tervezett készülék elejére 5,72 hüvelykes, IGZO LCD panel került, ami 2560 x 1440 felbontást és 120Hz-es képfrissítést produkál. Az aktuális trendektől eltérően viszont nem vékony kávás, teljes kijelzős dizájn jellemzi – alulra és felülre is került keret, itt bújnak meg a Dolby Atmosszal támogatott sztereó hangszórók.

Az elődmodellnél többen is kritizálták a gyengébb fotózási képességeket, ezen is javított a cég. A hátlapon két 12 megapixeles kamera: egy telefotó lencse (f/2.6) és egy széles látószögű lencse (f/1.75) készíti a képeket, míg a szelfikamera 8 megapixeles.

A készülékházban Snapdragon 845 processzor dolgozik 8 GB memória társaságában, a beépített tárhely kapacitása pedig 64 GB, ami mikroSD-vel bővíthető. Egy 4000 milliamperórás akkumulátor látja el energiával, és már nem csak a gyors töltés támogatott, de a vezeték nélküli töltés lehetősége is adott.

Az alumíniumházas készüléket IP 67-es védettség jellemzi, azaz vízbe merülés esetén 1 méter mélységig és fél óráig bírja az ázást.

Az optimális hőmérsékletet a párakamrás hűtőrendszer biztosítja, amire szükség is van ahhoz, hogy a combosabb játékok futtatása közben se melegedjen fel kellemetlenül a kütyü. Emellett az eszköz működését is gyorsabbá teszi, a Razer állítása szerint a konkurens mobiloknál 20-30 százalékkal több számítási kapacitást sikerült kisajtolni belőle a hatékony hűtési technológiával.

A készülék kétféle fekete árnyalatban lesz választható (Mirror Black, Satin Black). Az előrendelés október 11-én indult el, október 17-én kerül a polcokra. Opcionálisan megvásárolható mellé a Razer Raiju nevű, kifejezetten a mobilhoz készített kontroller is 150 dollárért, illetve a Razer Hammerhead nevű USB-C-s fülhallgató, amiért 100 dollárt kell kifizetni.

Razer Phone 2 specifikációk:

  • Operációs rendszer: Android 8.1 Oreo
  • Processzor: Snapdragon 845
  • Hátlapi kamera: 12 megapixeles duálkamera-rendszer ( széles látószögű – f/1.75, telefotó –  f/2.6)
  • Előlapi kamera: 8 megapixel
  • Memória: 8 GB
  • Tárhely: 64 GB
  • Akkumulátor: 4000 mAh
  • Védettség: IP67
Bikaerős mobillal robban be a Razer az okostelefon piacra
A legnagyobbakkal veheti fel a versenyt a játékoscég első okostelefonja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik