Mobil

Ezzel a mobillal verne rá a Google az iPhone-okra

Már jó ideje várható volt, hogy a Google ősszel menetrendszerűen megmutatja idei csúcskészülékeit, amikkel kapcsolatban az elmúlt hetekben gyakorlatilag már majdnem minden kiszivárgott. A cég kedden bejelentette a Pixel 3 és Pixel 3 XL mobilokat, amik ugyan méretükben nem nőttek meg, de több terület maradt a kijelző számára, amit a trendeknek megfelelően egészen a kávákig húztak ki.

A Pixel 3-ra 5,5 hüvelykes panel került, ami öt százalékos növekedést jelent az elődéhez képest. Az XL variánsnál még bátrabbat lépett a cég, a mobil 6,3 hüvelykes kijelzője 10 százalékkal nőtt. A méreten túl más különbséget nincs a két készülék közt, specifikációik megegyeznek.

Fotó: AFP / The Yomiuri Shimbun

Leginkább fotózás terén történt nagy előrelépés, az új Pixelek széles látószögű, 8 megapixeles duálkamerát kaptak az előlapra, míg a hátlapra 12,2 megapixeles szenzor került. Az árkategóriától szokatlanul nem került mellé még egy kamera – ezt ellensúlyozza, hogy kifinomultabb szoftver támogatja a jó minőségű felvételeket gépi tanulással megtámogatva.

A kamera appba beépült a Google Lens nevű fejlesztése is, ami képfelismerő funkcióval bővíti a mobilokat, a Night Sight nevű új funkció pedig arról gondoskodik, hogy rossz fényviszonyok mellett is jobb portrék készüljenek, méghozzá vaku nélkül.

A kifejezetten csoportszelfik készítéséhez fejlesztett Group Selfie mód arra ad lehetőséget, hogy váltani lehessen a széles látószögű kamera és a még szélesebb látószögű másodlagos kamera közt.

Fotó: Google

A hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó, fülhallgató jack pedig nem meglepő mód ismét hiányzik az eszközökről. Mindegyik modellben a Qualcomm Snapdragon 845-ös chipje dolgozik 4 gigabájt memória és 64 GB/vagy 128 GB tárhely társaságában. A Pixel-mobilok most először már támogatják a vezeték nélküli töltést is, ehhez a 79 dolláros Pixel Stand nevű kiegészítőt kell megvásárolni.

Színválasztás terén a cég beújított egy halványpink árnyalattal (amit ironikusan Not Pink névre kereszteltek), mindkét készülék ilyen színben választható még a megszokottnak számító fekete és fehér mellett. A Pixel 3 kezdőára 799 dollár (kb. nettó 226 ezer forint), míg a Pixel 3 XL-é 899 dollár (kb. nettó 255 ezer forint).

GOOGLE PIXEL 3 / PIXEL 3 XL SPECIFIKÁCIÓK:

  • Operációs rendszer: Android 9
  • Kijelző: 5,5 hüvelykes / 6,3 hüvelykes
  • Előlapi kamera: 8 megapixeles duplakamera
  • Hátlapi kamera: 12,2 megapixel
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 845
  • Memória: 4 GB
  • Színek: fekete, fehér, halvány pink
  • Akkumulátor: 2915 mAh / 3430 mAh
  • Ár: 799 dollár / 899 dollár
Fotó: Google

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik