Mobil esport

Már bárki kipróbálhatja az idei őrületet

Fortnite című játék bődületes sikere a streaming- és videós világban a tavaszi iOS-es megjelenés óta töretlen. A játék PS4, Xbox One és iOS platformokon is játszható, augusztusban pedig elindult az androidos mobilverzió bétája, de akkor még csak zárt körben.

A játékot fejlesztő Epic Games fokozatosan, telefontípusok szerint kezdte el kiosztani a játék indításához szükséges belépőket: a legerősebb típusoktól haladtak a gyengébbek felé, így augusztusban először a Samsung Galaxy S9 tulajdonosok léphettek a virtuális csatatérre. A cég most bejelentette, hogy a bétatesztben már bármelyik androidos felhasználó részt vehet, akinek kompatibilis készüléke van, a támogatott mobilok listáját ezen a linken olvashatjuk.

Az Epic Games a hagyományoktól eltérően a Fortnite-ot nem a Google Play-en keresztül tette elérhetővé, egy saját telepítőt kell hozzá használni. A cég szerint ez „a játék felhasználókhoz közvetlen eljuttatása” végett fontos, de mindenkinek nyilvánvaló, hogy így kerülik meg a Google mikrotranzakciókra kivetett 30%-os sápját.

Mivel a játék egyenlőre béta fázisban van, a technikai teljesítmény várhatóan javulni fog a végleges kiadásig. Annak, aki amúgy is bírja a Fortnite-ot, már most jó szívvel lehet ajánlani, bár a PC-n megszokott, fergeteges toronyépítések itt a megszokottnál jóval döcögősebben fognak menni.

A játékot mi is kipróbáltuk Androidon, tesztünket itt olvashatja.

Androidon is kipróbáltuk a legnagyobb idei mobilőrületet
Nekiestünk a Fortnite bétájának: nem rossz, de ennél azért még lehet sokkal jobb is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik