Mobil

Kiszivárogtak az első fotók a Huawei új csúcsmobiljáról

A Huawei októberben mutatja be egy londoni rendezvény keretein belül a Mate 20 Pro telefonját, de már most kiszivárogtak róla olyan fotók, amelyek hitelesek lehetnek. A telefon persze szép lesz, de nem ez a legérdekesebb benne: úgy tűnik, az ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn kap helyet, ugyanolyan háromkamerás elrendezés lesz a hátlapján, mint a Mate 20-nak, viszont nagyobb lesz rajta a notch.

A német WinFuture jóvoltából most valószínűleg azt láthatjuk, hogyan fognak kinézni az október 16-án bemutatandó Huawei Mate 20 Pro telefonok: a weboldal ugyanis kiszivárogtatott néhány képet, amelyek elég hitelesnek tűnnek. A korábban kiadott képek alapján a telefon sokban fog hasonlítani a Mate 20-ra, például ugyanolyan háromkamerás lesz a hátlapon, 2×2-es elrendezésben a vakuval, de nagyobb lesz rajta a notch, amin helyet kap majd az arcfelismerő szenzor, valószínűleg a LED-es jelzőfény, a hangszóró és a szelfikamera.

Valószínűleg így fog kinézni az egyik színváltozat – fotó: Winfuture.de

Az OLED kijelző méretét egyelőre még nem tudni (bár néhány információ szerint 6,3 hüvelykes lesz), de a felbontásról már azért vannak adatok: valószínűleg 3120 x 1440 pixelessel kell számolni. A berlini IFA szakkiállításon korábban már bejelentették, hogy a Huawei új nyolcmagos Kirin 980 chipsetét építik bele ebbe is, ami

gyorsabban induló appokat, szebb mobilfotókat és magasabb fps-sel futó játékokat ígér a felhasználóknak.

Az igazán furcsa a telefonon az, hogy nem látszik az ujjlenyomat-olvasó, szakértők szerint valószínűleg azért, mert ugyanúgy a képernyőbe lesz építve, mint ahogyan a Huawei Porsche Design Mate RS-nél is.

Persze pontosat csak az október 16-i, londoni bemutató után tudunk majd, de azért borítékolható, hogy a három színben kapható Mate 20 Pro elég jó kis telefon lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik