Mobil

Döbbenetesen olcsó az új csúcsmobil ahhoz képest, hogy mit tud

A Xiaomi ebben a hónapban már meglepett minket egy kifejezetten jól felszerelt, ehhez képest visszafogott árú okostelefonnal, de a kínai gyártó képes volt felülmúlni a Xiaomi Mi 8 által nyújtott ajánlatot, méghozzá a frissen leleplezett Pocophone F1 készülékkel – a Poco egyébként olyan almárka a Xiaomi számára, mint a Huawei-nél a Honor név alatt futó mobilok.

Leesett az állunk az új kínai csúcsmobiltól
Fele annyiba sem kerül, mint az iPhone X, mégis tud szinte mindent, amit az Apple csúcstelefonja.

A Poco F1 6,18 colos, Full HDS+ felbontású kijelzőt kapott, amit Gorilla Glass 3 védelem óv a sérülésektől, a burkolat alatt pedig egy 2,18 GHz-en ketyegő Snapdragon 845 chipset található. A trendeknek megfelelően a hátlapon egy duálkamera (12 MP + 5 MP) kapott helyett, és az előlapi szenzor sem kutya a maga 20 MP-ével, ráadásul az üzemidőre sem lehet majd panasz, ugyanis a mobil egy 4000 milliamperes teleppel érkezik – a frissen debütált Samsung Galaxy Note9-ben is egy ilyen aksi kapott helyet.

Fotó: Xiaomi

Ami memóriát és a tárhelyet illeti, itt többféle változat közül lehet csemegézni: 6 GB + 64 GB, 6 GB + 128 GB és lesz 8 GB + 256 GB kombó is. Szintén a Note9-hez hasonló újdonság, hogy a telefon folyadékhűtést kapott: réz hűtőbordán áthaladó vízgáz csökkenti a hardver termelte hőt, így a készülék tökéletes lehet az olyan népszerű játékok futtatására, mint a Fortnite, aminek most jelent meg az androidos verziója.

Androidon is kipróbáltuk a legnagyobb idei mobilőrületet
Nekiestünk a Fortnite bétájának: nem rossz, de ennél azért még lehet sokkal jobb is.

És ez még nem minden, hiszen van itt még arcfelismerés, Quick Charge 3.0 gyorstöltés, és sokak örömére, a hagyományos jack-csatlakozó sem maradt le a készülékről. Az operációs rendszer Android 8.1 Oreo, amire a Xiaomi sajár MIUI felületét húzták, abból is a 9.6-os változatot.

Ez így elég meggyőző, de a legdurvább az egészben az ár: a 6+64 GB-os konfiguráció ára 300 dollár (alig több, mint 80 000 Ft), a 6 + 128 GB-osé 343 dollár (valamivel több, mint 90 000 Ft), a speciális 8 + 256 GB-os verzió pedig 414 dollár, ami nem jelent többet 115 000 forintnál – a magyar árak persze ÁFa nélkül értendőek, és jó hír, hogy a Poco F1 bizony kapható lesz Európában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik