Mobil

A kínaiak mindenkit beelőznének a csodamobillal

Korábban már mi is többször írtunk róla, hogy a mobilipar következő nagy dobása az összehajtható mobil lehet. Sokáig úgy tűnt, hogy a Samsung lesz az első gyártó, amelyik ilyen készülékkel rukkol elő, mivel már évek óta hallani eszközük koncepciójáról. A világ harmadik legnagyobb mobilgyártójának számító Huawei viszont idén áprilisban belengette, hogy az elsők dicsőségét ők fogják elhappolni a nagy dél-koreai konkurens elől.

A Nikkei Asian Reviewnak csepegtető források most ismét felelevenítették a pletykát, némi új információval. Úgy tűnik, hogy a Huawei modelljét 2019 elején jelenthetik be, és a kínai BOE Technology Group által gyártott hajlítható OLED paneljét kapja.

A gyártó viszont limitált darabszámot tervez, mindössze 30 ezer mobil készülhet.

Ez arra enged következtetni, hogy a Huawei nem ezzel a modellel fogja leváltani a felső kategóriás csúcsmobilokat, egyértelműen az early adopterek (korai adaptálók) rétegének megfogása a cél.

Pontosabb részleteket egyelőre még most sem tudni, ellenben a Samsung eszközéről igen, aminek szintén jövőre lesz a bemutatója. A dél-koreaiak mobiljával kapcsolatban legutóbb azt lehetett hallani, hogy „nem lesz vastagabb, mint az iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus”, és kihajtott állapotban egy 7,3 hüvelykes panelt kapunk. Rosszabb hír, hogy a készüléknek lesz egy hátulütője, méghozzá a tartóssága: mindössze 20 ezerszer lehet majd összehajtani. Ráadásul elég borsos árat kaphat, 1500-2000 dollár (kb. nettó 415-555 ezer forint) közé lőhetik be.

Mindenkit beelőzhet a Huawei összehajtható mobiljával
Már novemberben bejelenthetik az újító eszközt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik