Mobil

Jó, ha ezeket tudja a Facebook csevegőjéről

Az önálló platformmá nőtt Messengerben több van, mint elsőre látszik, a Facebook folyamatosan adagolja hozzá az új funkciókat. Jellemzően ugyan olyan alapvető dolgokra használjuk, mint a csetelés, vagy vicces videók,képek küldése, mellette rengeteg érdekes apróság van elrejtve a Messengerben, amit ugyan lehet, hogy a legaktívabb felhasználók ismernek, mások számára még újdonság lehet. Mondunk pár hasznos tudnivalót!

Nem kell Facebook-fiók a Messengerhez

Aki nem akar jelen lenni a közösségi oldalon, de kapcsolatban akar lenni az ismerősökkel, az egyszerűen csak telepítse az appot a mobiljára. A csevegő üdvözlőképernyőjén lehetőségünk van a facebookos bejelentkezés alatt azt az opciót választani, hogy nem vagyunk a Facebookon, ekkor telefonszámunkkal kell hitelesítenünk magunkat.

Forrás: Facebook

Úgy is írhat üzenetet, hogy nem jelentkezik be

Ha számítógép előtt ülünk, akkor a Messenger.com-on érhetjük el a csevegőt webes felületen, ekkor be sem kell jelentkeznünk egyébként a Facebookba.

Forrás: Facebook

Nem tudja a számát? Hívja fel a Messengeren!

megeshet, hogy valakivel bár Messengeren kapcsolatban vagyunk, a telefonszámát nem ismerjük. Ekkor érdemes észben tartani azt, hogy a csevegőn keresztül hanghívás is indítható. Egyszerűen csak csörgessük meg az illetőt, aki a mobilt a füléhez tartva úgy beszélhet, mintha csak egy hívást kapna.

 Így nem marad le üzenetekről

A Messenger automatikusan egy külön mappa alá szűri azokat az üzeneteket, amiket olyan emberektől kapunk, akik nem ismerőseink a közösségi oldalon. A szűrt üzeneteket úgy találhatjuk meg az appon belül, ha az appot megnyitva a kamera gomb mellett balra található, két emberkével jelölt gombbal lenyitjuk az Emberek menüt, itt pedig a Kérések opciót választjuk.

Teljesen személyre szabhatja a csoportcsetek megjelenítését

Beleértve a beszélgetés nevét, színét, és a résztvevőknek is beállíthatunk beceneveket. Emellett egy alapemojit is beállíthatunk, ami a hüvelykujj helyett jelenik meg rögtön a szövegdoboz mellett. Ha a barátaink pedig túlságosan beszédesek, akkor a beszélgetést lenémíthatjuk bizonyos időtartamra anélkül, hogy kilépnénk a beszélgetésből.

Forrás: Facebook

Megoszthatjuk a helyünket

Ha éppen egy barátunkkal beszéltünk meg egy találkozót, könnyen jelezhetjük neki helyünket úgy, hogy azt megosszuk vele a csevegőben. A csevegőablak jobb alsó sarkában található három pöttyel keressük a Location opciót, utána a másik fél térképen követheti, merre járunk.

Élőben kukkolhatjuk a Messengeren, merre járnak a barátaink
Új eszközök a Messengerben: egyszerre hasznosak és ijesztőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik