Mobil

Vége a Facebook legidegesítőbb funkciójának

Rengetegen használjuk a Facebook üzenetküldő szolgáltatását, a Messengert, magánbeszélgetésekre és sokszor munkára is, és kétségtelen, hogy a mobilon és asztali számítógépen is elérhető szolgáltatás nagyban megkönnyíti az életünket, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lennének bosszantó tulajdonságai.

Nem tudom ki hogy van vele, de számomra az egyik legidegesítőbb funkció, amikor a Messenger értesítést küld, amint valaki az ismerősöm lesz a Facebookon – mintha nem én jelöltem volna be korábban, vagy igazoltam volna vissza pár másodperccel korábban a másik fel bejelölését.

facepalm (Array)
Igen, tudom, hogy ismerősök lettünk, köszi Messenger!

A kéretlen és valójában teljesen haszontalan üzenetet természetesen kis piros jel is mutatja, amit eltüntetni csak úgy lehet, ha a Facebook alkalmazásból átlépünk a Messengerbe, és ott megnyitjuk a valódi kommunikációt nem, csak egy gépi felhívást tartalmazó beszélgetést, hogy ugyan írjunk már rá a másikra – ember aligha létezik, aki tényleg eleget tett ennek a kérésnek. Szóval számomra ez elég idegesítő, és úgy tűnik, hogy erre végre a Facebooknál is rájöttek –

sőt a maguk módján még tesznek is ellene.

Zuckerbergék persze annyira nem jó fejek, hogy kikapcsolható legyen az értelmetlen értesítés, az túl egyszerű lenne. A fejlesztők ehelyett gépi tanulással figyelnek minket, és így állapítják meg, hogy kit zavar a funkció. Ha tehát valaki azonnal törli, esetleg meg sem nyitja ezeket az üzeneteket, azoknak a Facebook egy idő után nem fog ilyen értesítéseket küldeni, hiszen a rendszer megtanulja, hogy nincs értelme.

Amúgy ez tök jó, mesterséges intelligencia, meg minden, de őszintén, nem lett volna egyszerűbb egy gombot tenni a Messengerbe, hogy jelezhessük: köszi, de nekem erre az égvilágon semmi szükségem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik