Mobil

Meglepetést tartogat a Google Térkép

Ahogy a Google idei fejlesztői konferenciáján is kiderült nemrég, nemcsak a Gmail, de a Google Térkép mobilos alkalmazása is új kezelőfelületet kap, ami a napokban válik láthatóvá a felhasználók számára.

A Maps 9.80.2-es verziójában már látható is, a verziószámot egyébként az app beállításai közt a Névjegy, feltételek, adatvédelem opció alatt nézhetjük meg. A stílus a keresőcég Material Design formanyelvét követi, amit lassan minden szolgáltatásra ráhúznak (többek közt a YouTube-ra, és a Gmailre is).

Forrás: 24.hu

A Material Designt, azaz “anyagszerű megjelenés” formanyelvet 2014-ben jelentette be a Google fejlesztői konferenciáján, az elnevezés is arra utal, hogy a digitális anyagnak “élei és felszíne van” a cég dizájnerének elmondása szerint. Rácsos elrendezés, letisztult formák, reszponzív effektek jellemzik, árnyékokat és megvilágításokat is használnak, hogy érzékeltessék a mélységet. Először a Google Now-t alakították át ezen elvek alapján, majd következett a cég többi terméke: a Drive, a Dokumentumok, a Chrome böngésző és az Android operációs rendszer, legutóbb pedig a YouTube és a Gmail kapta meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik