Tech
Young emotional man, looking down at pda on beige background.

Csak kevesen ismerik ezeket a Google-szolgáltatásokat

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 06. 26. 06:50

Szinte alig van olyan rutinos internethasználó, aki ne ismerné a Gmailt, a Google Térképet, vagy a Google Földet, ezeket a programokat nap szinten több millió ember használja világszerte. Viszont sokan nem tudják, hogy a fő termékeken túl a Google-nek más olyan apróbb, ám hasznos eszközei is vannak, amiket érdemes ismerni. Mutatunk párat!

Ha egyszerűen akarunk jegyzetelni

A keresőóriás 2013-ban adta ki a Google Keep nevű jegyzetelő appot. A felhő alapú jegyzetalkalmazásban az egyszerű kezelhetőségen van a hangsúly: pár suhintással rögzíthetünk gondolatokat, és kérhetünk emlékeztetőket, nem csak írott formában, de felmondva is. Emellett fotókat készíthetünk poszterekről, dokumentumokról és más papíralapú nyugtákról, amiket aztán színkódokkal rendezhetünk. A feljegyzéseket utána webes böngészőből is szerkeszthetjük. Erről a linkről tölthetjük le a mobilunkra.

Forrás: Google

Ha nem tudjuk, hogyan kell ejteni

Főleg angol nyelven tanulóknak lehet előnyös az a lehetőség, hogy megnézhetjük betűkkel leírva, hogyan kell angolul ejteni egy akár többmilliós nagyságrendű számot. Egyszerűen írjuk be a keresőbe a számjegyeket, majd írjuk utána, hogy „=english”.

Forrás: 24.hu

Ha kézzel könnyebben megy

Sokszor van az úgy, hogy a Google Fordítóban nem tudunk bevinni adott jelet, betűt, de kevesebbeknek tűnik fel az a megbújó lehetőség az ablak eszközei közt, hogy kézírást is használhatunk. Ekkor manuálisan firkanthatjuk oda a kijelzőn az ujjunkkal, vagy gépen kurzorral a kérdéses írásjelet vagy szimbólumot, amit a fordító algoritmusa átalakít, és lefordít nekünk.

Forrás: 24.hu

Ha állatokat akarunk hallgatni

Ez valószínűleg leginkább a gyerekek számára szórakoztató, de ha begépeljük a keresőbe, hogy „állathangok”, a keresési találatok tetején állatok grafikái jelennek meg, amikre rákattintva lejátszhatjuk a hozzájuk tartozó hangklippet.

Forrás: 24.hu

Ha keresünk egy zenét

Biztos sokszor voltunk már úgy, hogy valahol hallottunk egy dalt, de nem ismertük azt. Manapság már egyszerű dolgunk van, hiszen több alkalmazás is képes felismerni adott zeneszámot. A Google Sound Search (Hangkeresés) egy olyan zenekereső funkció, ami a Google Asszisztensen alapul, és hasonlóan működik, mint a közismert Shazam.

Használatához töltsük le a Play Áruházból a Shortcut for Google Sound Search nevű appot erről a linkről, ezután egyetlen gombnyomással elérhetjük a funkciót a kezdő képernyőre került Hangkeresés parancsikonnal, azt pedig csak meg kell nyitnunk, ha hallunk valami nekünk tetszőt.

Forrás: 24.hu

Ha érdekel az univerzum

A Google Sky-t webes felületen érhetjük el a http://google.com/sky webcím alatt, ahol egy olyan csodálatos térképet kapunk, ami a NASA eddigi műholdas felvételeit tartalmazza. Az égtérképen csillagok, csillagképek, galaxisok, bolygók, és a Föld holdjai is láthatók, amiket különféle nézetekből csodálhatunk meg. Az oldal alján található indexképekre (például Hubble-bemutató) kattintva pedig érdekes gyűjteményeket nézegethetünk, a képeket egyenesen ki is nyomtathatjuk.

Forrás: 24.hu

(Kiemelt illusztráció: ThinkStock)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.