Mobil

Van egy jó hírünk az androidosoknak

Ugyan a Google az elmúlt években számos szolgáltatását frissítette és fejlesztette, a fiókok kezelését elhanyagolta. Ez annak fényében meglepő, hogy az adatvédelem napjainkban talán fontosabb, mint valaha, de erre az igényre most reagál is a cég.

A keresőóriás átszabta az androidos mobilokról elérhető Google-fiók (Google Account) kezelőfelületét, egyértelműbbé és átláthatóbbá tették.  A menük és beállítások rendezése logikusabbá vált, és könnyebb hozzáférni az aktivitások naplójához, valamint az adatvédelmi beállításokhoz is.

Forrás: Google

A szolgáltatás egyben figyelmeztetéseket is küld arról, hogy milyen területeken lehet még erősíteni a biztonságon, például felhívja a figyelmet arra, hogy a rég nem használt készülékekről távolítsuk el a fiókunkat.

Az appon belül elérhető egy keresés funkció is, amivel rögtön megtalálhatunk bizonyos beállításokat, nem kell azokért végigböngészni sem a menüket. Ha mondjuk a jelszavunkat változtatnánk meg, elég rákeresni a „password” kulcsszóra, és rögtön el is érhetjük a jelszavunkkal kapcsolatos opciókat.

Az új Google Account mától érhető el minden androidos felhasználó számára, iOS-re és webes platformra az év későbbi részében érkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik