Mobil

A Facebook tagadja, hogy lehallgat minket

Régóta kering már az a feltételezés a felhasználók körében, hogy a Facebook lehallgatja az emberek beszélgetéseit a telefonok mikrofonján keresztül, ezért olyan pontosak a célzott hirdetések. Korábban mi is írtunk erről a teóriáról, amit most szintén tagadott a cég, mikor Ted Cruz texasi szenátor kérdezte erről Mark Zuckerberget kongresszusi meghallgatásán.

A Facebook pontosan tudja, hányszor kerestünk rá az exre
Mutatjuk, hol kell törölni az előzményeket.

A Zuckerberg vallatása után még több ezer másik kérdésre adott utólagosan írásbeli választ a Facebook, a 225 oldalas dokumentumban több bizarr dologra is fény derült, tegnap párról már írtunk is, többek közt arról, hogy az egérkurzor mozgását is figyelik. Cruz szenátor kérdése így szólt:

Válaszoljon igennel, vagy nemmel! Gyűjt-e a Facebook audio vagy vizuális információkat bármilyen okból, vagy aktivál, felügyel, rögzít adatokat a felhasználó mobiljába épített mikrofon és kamera által tudtuk nélkül?”

A Facebook az alábbit válaszolta:

Nem, a Facebook nem alkalmaz ilyesfajta gyakorlatot, vagy rögzít adatot mikrofonból és kamerából beleegyezés nélkül. Természetesen mi lehetővé tesszük felhasználóinknak, hogy videót készítsenek eszközükkel, és azt közzétegyék a platformunkon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik