Mobil

A múltunkat bolygatja a Facebook új funkciója

A Facebook új szekciót jelentett be a közösségi oldalon, ami az asztali verzióban és a mobilappban egyaránt mindenki számára elérhetővé válik világszerte. A Memories (Emlékek), valójában az On This Day (Ezen a napon) által előásott nosztalgiaposztok gyűjtőhelye kibővítve még több lehetőséggel, több alszekcióval, beállítási lehetőséggel és fejlettebb algoritmussal.

A saját emlékeinket sem értjük, ezért okoz fájdalmat a Facebook
Magunkat sem értjük, így egy algoritmus sem tudhatja, mi számít rossz emléknek a Facebookon.

A Memories négy fő tartalmat kínál, összefogja:

  • az Ezen a napon által előásott posztokat és életeseményeket,
  • adott napon több éve szerzett ismerősöket, barátokat, amikhez különleges ünneplő videót készít,
  • évszakos vagy havi visszatekintéseket, amiket szintén videó, vagy üzenet formájában nézhetünk vissza,
  • valamint a korábban figyelmen kívül hagyott, meg nem nézett emlékeket.

Asztali felületen ezen a linken, illetve a menüsorból tudjuk elérni külön fülön, a mobilappot pedig érdemes frissíteni a legfrissebb verzióra.

Forrás: Facebook

A funkciót Oren Hod, a Facebook termékmenedzsere jelentette be, aki azt is elárulta, hogy az Ezen a napon funkció rendkívül népszerű, több mint 90 millió ember használja naponta.

Tudjuk, hogy az emlékek mélyen személyesek, és nem mindig pozitívak. Folyamatosan figyelünk a visszajelzésekre és gondosan próbáljuk tervezni a funkciót, és olyan kontrollt kínálni az embereknek, ami könnyen elérhető. Keményen dolgozunk azon, hogy hogy a tartalmakat minden ember személyes élményeként kezeljük, és hálásak vagyunk mindazon inputért, amit az emberek megosztottak velünk az elmúlt három év során.”

– írta a bejegyzésében.

Ha bizonyos embereket, dátumokat nem szeretnénk viszontlátni a Facebook által előásott emlékek közt, akkor azt a beállítások közt könnyen megadhatjuk. A The Verge szerint a közösségi oldal fejlesztői már azon is dolgoznak, hogy algoritmus segítségével automatikusan felismerjék és kiszűrjék a rossz emlékeket, bizonyos kulcsszavak, vagy reakciók alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik